Det finns absolut ingen anledning till oro

Jag tror man kan allt man vill. Och i dag ville jag flyga.

Alltså begav jag mig till Bromma Flygplats, där jag genast fick syn på en massa små flygplan som inte sa nej till en tur i det blå.

Men först ville jag meka lite. Så jag slet huven, eller kåpan som det heter, av ett plan och rotade lite, men tröttnade faktiskt rätt fort. Jag begriper mig inte på sånt där och dessutom blir man smutsig om händerna!

När jag tagit mig in i cockpit var min första, spontana reaktion:

– Oj, här var det många klockor minsann!

Men det lät jag mig inte avskräckas av (jag kan faktiskt klockan!) så jag startade motorn och styrde ut mot startbanan.

start-ed2

Snart var jag i luften!

– O, vad vackert det är! tänkte jag. Det hade man inte kunnat ana när man gick omkring där på jorden och skrotade.

Jag kände mig mycket nöjd med att jag tagit beslutet att testa att flyga. Man vet ju aldrig hur något är förrän man provat på!

Men det ska erkännas att jag var lite nervös när jag närmade mig landningsbanan för jag visste ju egentligen inte alls hur man gör när man landar ett flygplan.

Men det gick trots alla farhågor bra!

Nu har jag bestämt mig för att starta min egen flygskola: Flying without dying ska den heta. Med det namnet är min förhoppning att även flygrädda vågar sig på.

Anmäl er redan nu!

43 thoughts on “Det finns absolut ingen anledning till oro

 1. Jag tror att jag hade blivit flygrädd av din skola så jag hoppar….f ö anser jag att det vore på tiden att flyget gick över till digitalklockor som resten av världen gjorde för 30 år sen.R.

  Gilla

 2. Ladningsbilden är suverän, finns ingenting att räta upp :D(förutom nosen när man landar va? Har man ju hört på film, räta upp, räta upp!!)

  Gilla

  • Jag tycker du diskriminerar -bara för att jag inte har flygcert själv betyder det inte att jag är en dålig flyglärare!

   Gilla

 3. oj.imponerande anna.vilka högtflygande plan(er).tyvärr är jag rädd att flyga, men skulle gärna vara med ändå.kan tänka mej att iklädd en neongul väst och handlampor vara den som viftar iväg planet.och som viftar tillbaka det.jag är bra på att vifta.så kanske om…annars kan jag bara stå lugnt vid sidan om och vinka.det är jag också rätt bra på.*vinkar*

  Gilla

  • Jo men jag är fakiskt inte helt behörig där heller så kan jag undervisa där kan jag även lära folk att flyga. Det handlar om att lära dem klockan i båda fallen!

   Gilla

  • Men du Nea, egentligen beror flygrädsla på att min inte vill bli helt i händerna på någon annan, dvs piloten. Men här skulle du flyga helt själv, och då skulle det vara en annan femma, eller hur?

   Gilla

 4. jo, det är väl som med bilkörning.men frågan är vad man gör åt höjdskräcken.blundar?finns det kurser för blinda tro…?!I^¤

  Gilla

  • Helt allvarligt så kan ingen vara mer höjdrädd än jag, och jag har ändå utan överdriven rädsla hoppat fallskärm. Saken är den att du bara känner svindel och höjdskräck när du är förbunden med marken, tex genom en stege.Det är sant, att det är så är jag ett bevis på.

   Gilla

 5. aha. så om jag skippar stegen jag alltid brukar ha med mej på flygningarna, så kommer allt att ordna sej.låter iofs klokt.tacktack!

  Gilla

 6. och jag tror f ö att du har helt sant i det du skriver.ev då att man i ett litet plan går från vanliga 3metershöjdskräcken till nån slags allmän döds(?)skräck.kanske.

  Gilla

  • Ja ungefär…men det är då mitt firmanamn Flying WITHOUT dying kommer in för att övertyga om att det inte BEHÖVER gå så!

   Gilla

 7. Jag anmäler mej härmed till flygskolan. Kom på en sak. För någon vecka (eller möjligen veckor) så bloggade du om en begravningsbyrå som lät mycket intressant. Finns det möjlighet att köpa någon form av paket – flygtur och begravning? Du behöver inte vara orolig. Jag betalar allt i förskott. Du verkar seriös och så ju….

  Gilla

  • Du har tur! Vi på Wayne’s Coffin samarbetar med en del flygpbloag, framförallt Aeroflot. När det gäller flygskolan så skulle vi kunna specialsy ett program speciellt för dig, men var beredd på att det kostar extra!

   Gilla

 8. Jag anmäler mig direkt. Jag har flugit i en förenklad rymdfärjesimulator på Space Center i Houston. Skulle landa på Kennedy Space Center. När jag var klar så sa övningsledaren ”You have just destroyed U.S. government property for 2.3 billion dollar”. Får jag landa med ditt flygplan?

  Gilla

 9. Äntligen! Som jag har längtat att få lära mig flyga! Tänk att få sätta sig bakom spakarna i ett egendesignat flygplan och lätt som en ande sväva mot himlen!Vart skall min anmälan skickas?:O)

  Gilla

 10. Asså – då hoppar jag in på evighetsprojektet då! Jag vill lära mej flyga. Jag anmäler mej härmed till en trevlig tjejs flygskola = ”flying without dying”. Vad händer nu?

  Gilla

 11. Mhh… Vad är ”introduktionen”? 1. Testa om jag fixar 10G i en slänggunga?2. Försöka lyfta med egna påklistrade vingar?3. Hänga med Anna på en flygtur sittandes i en stol på ena vingen.4. Annat…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s