Kolla in utvikningstjejens och chefredaktörens siamesiska tvillingar

Jag kan för all del inte svära på att kattbröderna här nedan är siamesiska tvillingar – de kan vara siamesiska sjulingar också. Helt klart är i alla fall att de bor hos en mycket känd före detta utvikningstjej. Hon är dessutom sedan många år tillbaka en utomordentligt skicklig och uppskattad chefredaktör för Flygrevyn, en facktidning för flygare och flygintresserade.

Jag har gjort ett porträtt av henne i en flygbok som kommer ut i dag. Jag tyckte det var väldigt roligt att få skriva det och var väldigt glad över att jag hörde till de ”utvalda” författarna som fick skriva i denna flygets årsbok.

Missa den inte – jag vet ju hur flygintresserade ni alla är! Ni skulle helt enkelt ångra er som katten.

siameser1

Bilden: Siamesisk broderskärlek

christina-lindberg281_2_ed3

Bilden: Christina Lindberg är chefredaktör för Flygrevyn och Sveriges kanske mest kända utvikningstjej. Hennes filmroll som enögd mörderska i ”Thriller – en grym film”  (se den inte, den är barnförbjuden) inspirerade Quentin Tarantino när han gjorde en av sina senaste filmer.

18 thoughts on “Kolla in utvikningstjejens och chefredaktörens siamesiska tvillingar

 1. Du skrev en kommentar igår på min blogg! Jag är bara hundvakt åt min systers hundar. Det är tre Greyhounds, och ska väl inte vara lydiga direkt! Men lite hyfs hade varit bra! 🙂

  Gilla

 2. Quentin blev ju faktiskt så himla inspirerad av Christina att han gjorde två filmer på raken om alla dessa arga fruntimmer! Fast egentligen var det förstås en film som blev så lång att den delades upp redan från början. Själv lyckades jag inspirera Christina att spela samma rollkaraktär långt senare i en annan film med Svullo, Brandon Lee, Magnus Uggla och Mel Brooks. Rätt kul rulle!

  Gilla

  • Den som tror att Christer är uppe och lussesvamlar lite väl tidigt har fel. det gör han inte! Svamlar alltså. Filmen han beskriver ovan existerar och heter ”Sex, lögner och videovåld”. Om dess tillkomst verkligen är Christers förtjänst vet jag inte själv, men man måste väl tro honom på hans ord med tanke på den utmärkta journalist och fotograf som han är.

   Gilla

  • Christer jag måste erkänna att när du skrev din första kommentar på min blogg om nåt FJK-möte blev jag synnerligen förvirrad. Den enda Christer jag mött regelbundet på dessa möten är en viss SVT-reporter. Tyckte inte det verkade likt honom att skriva en sån kommentar! Men sen gick det upp ett liljeholmens även för mig! 🙂

   Gilla

  • Ja de var inte bara vackra utan fantastiskt charmiga – och busiga! Om jag skulle ha en katt skulle det bli en siames tänkte jag efter att ha träffat dessa bröder!

   Gilla

  • Det gör jag med, jag älskar djur. Det gör Christina L. också och hon har debatterat mycket i olika medier för de vilda djurens rätt att leva.

   Gilla

  • Jag håller med! Jag beundrar hennes kamp för vargens (och andra vilda djurs) rätt att leva. Och träffat henne – det är ju just det jag har och beskrev ovan. Vem tror du tog fotot av katterna och henne själv, om jag får fråga?! Mitt porträtt av henne publiceras i en flygbok som kommer ut i dagarna. Men jag har även träffat henne vid olika tillfällen sedan en lång tid tillbaka. Vi har bla suttit i samma ”flygjournaliststyrelse” och jag har vid ett par tillfällen skrivit artiklar i hennes tidning. Men det var mycket roligt att få göra ett mer djuplodande porträtt av henne!

   Gilla

  • Va? Nåt sånt jag inte hört talas om, och har ingen aning om detta stämmer eller inte. Dock kallar jag henne ”Drottning Christina av flyg- Sverige” i min artikel om henne, apropå kungligheter.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s