Vad då stora öron?

När min älskade schäfer Onja, som nu är död sedan flera år tillbaka, var liten valp kom en okänd man fram till mig och sa:

– Du, har inte din hund väldigt stora öron?

Jag förstår fortfarande inte vad han menade med det. Förstår ni?

PS 1: På bilden, då hon är runt tio veckor gammal, har hon just druckit sin morgonfilmjölk och är därför vit runt nosen.

PS 2: Bilden är gammal och scannern dålig, så färgerna stämmer inte för hon hade kolsvart nos och mörkbruna ögon, men öronen har samma storlek…

50 thoughts on “Vad då stora öron?

  • Ja ibland så, när hon var valp! Annars var hon, som schäfrar ofta är, hur ”lydig” som helst, fast jag uppfattade det inte som ”lydnad” och krävde inte ”lydnad”. Men schäfrar älskar att arbeta och kommunicera med sin ”flock”. Därför behövde jag aldrig nånsin hålla henne kopplad, men gjorde det ändå ibland för att inte skrämma människor som var hundrädda.

   Gilla

  • Eller så hade de krympt för att hon så ofta hon fick tillfälle hoppade i plurret, då hon simmade ut på djupt vatten och försökte ”livrädda” alla människor hon fick syn på.Om hon inte fick bada gick hon så nära bryggkanten att hon alltid ”råkade” trilla i vattnet i alla fall!

   Gilla

  • Ja hon är gullig på bilden även om den inte ger hennes fina mörka färger rättvisa. När hon blev stor växte hon i sin öron och blev en väldigt stilig och ovanligt stor schäfertik, som en del var rädda för (utan anledning dock då hon aldrig skulle gjort någon människa illa) men gulligheten och den gränslösa tilliten och kärleken lyste lika väl från hennes ögon då, som när hon var valp.

   Gilla

  • Nä det hade inte varit snällt. Men jag var snäll mot Onja. Hoppas jag att jag hon tycker, för hon var den som alltid älskade mig och alltid tyckte ”jag var bäst” och jag kände detsamma för henne.

   Gilla

 1. =)En fd jobbarkompis schäferhanne med det passande namnet Dino,var enorm.”Tyvärr”trodde Dino att han var valp,i många,många år och gjorde sådant som valpar gör.Stor vovve+bus är allvarliga grejor =D

  Gilla

  • Vad gjorde han?Vår Onja var väldigt snäll men ibland när vi tittade på TV kunde hon inte låte bli att gå in i köket och stjäla en bit gurka hon hittade på diskbänken, varefter hon gick fram och tillbaka framför Tv:n hela tiden med en synnerligen skyldig uppsyn och en bula under läppen. När jag till slut fattade nån slags misstanke och tittade i hennes mun trillade gurkan ut..!

   Gilla

 2. HAHAHA!Han var en glad skit som ibland trots mattes förmaningar hoppade upp för att hälsa på folk.De flesta pallade inte trycket och trillade. ;)Em klasskompis hade en irländsk varghund som käkade upp allt i sin väg.julskinkor t o m en stickning försvann spårlöst. ;D

  Gilla

  • Ja det kan jag tänka mig!Har hört talas om blodhundar som förvarat gamla disktrasor i munnen bland vecken och fårorna i ansiktet! Onja hade två varghundskompisar som hon gilade, för det är ofta väldigt snälla och milda hundar som leker på ”ett snällt sätt”.

   Gilla

  • Ja det var hon! :)Men sen blev hon faktiskt en vacker svan som vann priser på utställningar (fast vi själva var inte så intresserade av den biten, däremot var hennes uppfödare det som ville vinna meriter, så vi och hon ställde upp några gånger.)

   Gilla

 3. I början av 80-talet hade vi en portvakt, vars schäfer drack kaffe på fat. Hon var helt makalös, jag kunde aldrig sluta stirra på hennes sörplande *fniss* Om jag mot förmodan någon gång ska skaffa hund så blir det nog en schäfer. Tror jag.

  Gilla

  • Jag håller med dig. Schäfrar är de mest underbara hundar som finns. En osviklig kompis som hänger med på allt och aldrig skulla komma på tanken att ”sticka från matte/husse” som jag vet att många som går med sina hundar hårt kopplade är rädda för. Mitt enda problem är att jag är städpedant, och när schäfern är i sina hårfällningsperioder måste man gå efter med dammsugaren flera gånger om dan. För att inte tala om att jag helst klär mig i svart; bara hon gick förbi under hårfällningstider var jag täckt av hår. Därför funderar jag på (trots att jag inte gillar utseendet riktigt) trimraser som inte fäller hår, t ex storpudel, briard eller riesenschauzer nästa gång. Om jag nu får tillfälle att skaffa hund nån mer gång i mitt liv. Just nu är det inte möjligt. Men jag håller med. Inget slår en schäfer!

   Gilla

 4. Min hund en stor doberman, alltså jag menar stooor, han trodde fram till sin död att han var en liten ”skit” han skulle alltid sitta i knät på våra gäster! Vilket var svårt när han var större än vissas knän. En underbart snäll hund men många var rädda för honom ändå. Han såg farlig ut!! Men visst är djur underbara vänner. Jag skulle så gärna vilja ha hund igen men det fungerar inte just nu.Kram

  Gilla

  • Men det är väl klart att han ska sitta i knät!! :)Dobermannar är fantastiskt vackra hundar, jag tänker alltid på en fullblodshäst när jag ser dem, men tyvärr har jag aldrig lärt känna nån på nära håll.Samma här, jag kan inte heller ha hund nu.

   Gilla

 5. Gullig vovve! Men kommentaren från den där mannen visar bara att han inte visste vad han talade om, för schäfervalpar BRUKAR faktiskt ha STORA öron (och tassar) innan resten av kroppen ”växer ikapp”.Tack för dina värmande ord hos mig.Bloggsvar:Gulliga, gulliga go´a Anna! Du gör mig varm i hjärtat och mycket rörd med dina hjärtevärmande ord… ♥ ♥ ♥Jag gjorde bara vad som vilken av oss andra också skulle ha gjort, för en medmänniska som behöver stöd och omtanke!Anna/sjusan är en så genom go tjej, precis som jag tycker att DU är…Tack för att du tittade in och lyste upp min dag(kväll)!Kram från Rozie

  Gilla

  • Just det, det brukar de faktiskt! Och det sa jag till henne när hon ibland oroligt frågade om jag tyckte att hon hade ”för stora öron”. – Nej då, du är skitsnygg! sa jag alltid då.Bra att du blev glad, för det är du värd! Kram!

   Gilla

 6. Så gullig vovve…bsJa jag skäms och tycker att jag sviker min familj, typ. Jag kommer nog att ta upp mer, men på ett komiskt sätt..linda in det tråkiga i humor så jag orkar se mitt elände. Vill ju inte bli ledsen när jag skriver.. Kram

  Gilla

 7. jag tycker Onja ser ut att ha alldeles lagom stora öron jag… hon hörde säkert allt hon ville höranär Coolina (hittekanin från sta´n) flyttade hit för ett år sedan så trodde jag hon var en korsning hare/kanin för hon hade sådana jätteöron. öronen var större än hela henne.hur rättvist var det att säga så då? …hon har oxå helt lagom stora öron, precis som jag har, även om jag kallas för dumbo ibland 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s