En trevlig tjej – Min perfekta lördag

Min lördag börjar ungefär kl 11 30. Jag äter brunch i sängen: grönt te, färsk frukt, pocherade ägg, rostat rågbröd, en muffins, några små kakor och antingen ett glas Dom Pérignon eller Ruinart Rosé champagne, och espresso. När jag bor på hotell brukar Egg Bénédictine få ersätta de pocherade äggen. Hemma tycker jag att det är för mycket jobb att göra hollandaisesås på morgonen.

Efter att jag läst tidningarna bestämmer jag mig för vad jag ska göra…ingenting. På eftermiddagarna brukar jag titta på film – det kan bli tre stycken: romantiska filmer, historiska filmer och gamla Hollywoodfimer, medan jag dricker te och champagne. Sedan tar jag en dusch, tar på mig en tracksuit och börjar laga middag, antingen ensam eller tillsammans med en partner.

Eftersom jag äter ute mycket i veckorna gillar jag enkel mat. Till middag blir det italienskt: sallad, parmaskinka, mozzarella. Definitivt kött och ibland fisk, och massor med grönsaker. Jag älskar att laga mat tillsammans med någon medan vi dricker ett glas vin och gör det till en kreativ process. Om jag inte orkar laga mat kanske jag kilar över till Boisdale restaurant som ligger just om hörnet. Dess ägare Ranald är så charmerande!

Äh, skoja bara! Jag har översatt (delar av) en intervju med Svennis eleganta f d dam Nancy dell’Olio från Telegraph.co.uk.

http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/3546414/Nancy-DellOlios-Perfect-Weekend.html

Men det som slår mig är – så lika våra lördagar är! Precis så brukar det vara för mig också!

56 thoughts on “En trevlig tjej – Min perfekta lördag

 1. Nä, men det är inte lätt att skriva, samtidigt som de sitter i soffan och väntar på Allsången, partnern tafsar, ungarna skriker när de försöker vara snygga, sminka sig framför pedofilerna i webbkameran.

  Gilla

 2. Jag fastnade ju osökt på det där stycket om te och champagne… Dricker hon det tillsammans eller var för sig. Vad tror du? Vilken uppfattning fick du?*chockad*

  Gilla

 3. Nä, jag har ingen aning. Det kan ju lika gärna vara jag som inte fattat det där med te och champagne..:-( Det kanske hör ihop? Nu blir jag förvirrad.

  Gilla

 4. Det där var början på min nästa blogg, så jag kastade in lite reklam om den under din! Hoppas det kändes okej för dig.

  Gilla

  • Det ska jag minsann kolla upp! Men om det inte känns okej kommer du att få veta det genom att jag skickar bajs till din e-brevlåda.

   Gilla

 5. Fast jag ljög bara, skulle inte anväda så låga knep för att få folk att läsa min blogg, den kommer handla om de flesta imorgon, inte de som blir rubriker.

  Gilla

  • Den kommer att handla om de flesta i morgon?Blir mitt inlägg en rubrik menar du? Tack! Eller VAD menar du? (Det hela beror troligen på mig, inte alls på dig).

   Gilla

 6. Klart man måste dricka champagne – åtminstone om man är laktosintolerens. Ludvig, min man doktorn alltså, avråder bestämt från mjölkdrinkning i sådana fall.

  Gilla

 7. Jag tror baske mig jag ska prova någon lördag, fast ”kila över till Boisdale resturant just om hörnet” blir för mig tyvärr Pizzerian Matador. Det får bli parmaskinka och mozzarella hemma då som vanligt, med ett glas vin och en trevlig partner….Kul inlägg förresten!

  Gilla

  • Tack, men tacka Nancy! Men Pizzeria Matador, det låter något det! Lika elegant som Monaco i Blackeberg, där jag bodde förut…

   Gilla

 8. Jag har ju uppfostrat maken – så jag har ju alltid lyxiga förmiddagar!Förresten har jag skrivit om humor och gränser idag och försvarat både dig och mig lite…

  Gilla

  • Nu har jag läst och jag blev väldigt glad och tacksam – du har förstått mig när jag i andras ögon drivit med kristendomen och Jesus (vilket jag själv anser att jag aldrig gjorde) – tack! Kyrksysters inlägg rekommenderas….:)

   Gilla

 9. Alltså… jag vet inte… men jag tycker nog att det var rätt billiga champagnesorter där va??? Något lite bättre hade jag nog valt till min perfekta lördag!!!!!

  Gilla

 10. Herrejäklar! Börja dagen med champagne! Så förfinat. Själv börjar jag dagen med en flaska vodka eller alternativt lite hembränt.Vardag som helg. Här är alla dagar Lördagar! Bit i det du fjoll Nancy!

  Gilla

 11. Exakt! Som min, fast tvärtom….; kaffe, hårdkokt ägg med Kalles kaviar, ostmacka och ett glas juice…. Om nån vill intervjua mig ska jag självklart lägga ut texten något 🙂 För jag äter oftast lunch också… och middag… ibland….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s