En trevlig tjej – Jag vill inte vara nån språk polis

Men jag är så himmla trött på alla som inte kan stava eller kan grundläggande grammatik men som ändå bloggar.

Jag själv är svensk lärare så jag vet vad jag talar om och jag har sätt mycket i mina dar här på bloggen. Dem skriver till exempel ”Större än mig” när det heter ”Större än jag!!” Sånt där kan jag irritera mig otrolit på.

Ursäckta jag vill inte vara språk polis men jag kännde mig bara tvugen att tala om hur jag känner det!!

82 thoughts on “En trevlig tjej – Jag vill inte vara nån språk polis

  • Jag är faktiskt svensk lärare så det kan jag nog. Om jag gör nått fel så är det inte att jag stavar fel utann att jag råkat trycka fel på tangennt bordet.

   Gilla

 1. Jag tycker dem som vill får skriva som dem vill utan att bloggens språk poliser ska komma och tala om för dem att dem inte skriver bra för huvud saken är faktiskt att man skriver och dem som inte kan skriva dem kanske slutar skriva om dem ständigt ska mötas av över sittare som klagar på dem och tycker o nödiga saker om det dem har skrivit och är det bättre att dem inte skriver alls menar du? och dess utom är det bara för dem som inte vill läsa att sluta läsa dem kan leta upp en annan blogg i stället för dem bloggar där det inte passar och faktiskt så kan dem som inte skriver rätt jämt ha dyslexi och jag tycker det är för jävligt att inte dem ska få skriva som dem vill sen brukar det komma klago mål inte bara på att dem sär skriver utan klago mål på o viktiga skit saker som att man råkat glömma bort en fånig punkt eller att dem inte har av stavat det dem skriver men kan man som sagt inte läsa så är det bara att inte göra det heller och läsa dem bloggar där inne havaren skriver blogg inlägg som duger åt dem jävla språk poliserna och för resten är det så viktigt med stor bokstav i början på varje mening man fattar ändå vad som står där och det samma är punkt på slutet alla fattar som har något i skallen men ni språk poliser har väl fullt upp med att leta fel på andra jag tycker ni är patetiska.I have spoken.

  Gilla

  • Ja tycker du är rett patetsisk själv som skriver så dålit!!! Fatta hur det ser ut att få en sånn här kommentar, den går ju knappt och läsa!!

   Gilla

  • Nej. Bara man inte skriver ”Större än mig”- För tänkt på att det heter Större än jag ÄR! (skojar nu om någon eventuellt inte förstår det).

   Gilla

 2. På förekommen anledning vill jag meddela att min kommentar, daterad 24 februari 2010, kl 19:31,var menad som ironi och ett försök att uttrycka medhåll med innebörden i bloggskribentens inlägg. Jag ber ödmjukast om ursäkt för de skador som eventuella missförstånd av kommentaren kan ha förorsakat.Med hand å tangenbord,eder tillgivne,Z:-)

  Gilla

 3. Hahaha vilken rolig blogg du har ;)Och ja, sär skrivningar är bland det värsta som finns. Har en vän som är expert på det och särskriver det mesta som går att skrivas isär!

  Gilla

 4. Vad i hällsikkä mänar du mä dä? Stavass dä fel på blåggänn? Har jag innttä märkkt nånntign av!Dässutåm har ja sakt åt däjj att sluta röka moröttärr! Man tapparr dänn innbyggda stavnignskåntrållen man har i huvätt då! Åkk då tykär mann att alla stavvar fäl!Pusänn åkk kramän till däjj från Tummälunnsänn!

  Gilla

 5. Du vill inte vara språkpolis skriver du, och ändå så är du det i ditt inlägg, var tycker du att vi som har skrivsvårigheter ska ta vägen. Du måste bara tala om hur det känns när ” du ” måste läsa bloggar där det vimlar av stavfel, stackars dej. Jag blir lite lätt illamående, när människor tar sej rätten att sparka på folk, som inte på något sätt har gjort sej förtjänt av det. Du måste bara skoja, att säga till på skarpen för att få människor med skrivsvårigheter att sluta blogga. Kan du bara på minsta sätt , sätta dej in den situationen, inte att stava fel, utan hur det känns att bli sparkad på. Värdet på en människa är inte hur man skriver, utan hur man beter sej. Du kanske stavar bra, men någon bra människa verkar du inte vara, för du verkar inte ha någon susning i vad empati är.

  Gilla

  • Vad menar du? Ska jag inte sparka på mina elever alltså?! (Jag är alltså lärare i svenska för invandrare.) Jag sparkar på dem för de skriver som krattor allihopa!Då sparkar de tillbaka, och till slut ligger jag under katedern alldeles nersparkad! Så jag kan mycket väl sätta mig in i situationen att ”bli sparkad på”.Nej allvarligt talat Anne-Louise, du har överhuvudtaget inte förstått mitt inlägg… Det är säkert mitt fel.

   Gilla

 6. Men HALLÅ här nu …….Anne-Louise inte behöver man ta illa upp ….Jag har också skrivsvårigheter men inte blir jag förbannad för detta…Man kan faktiskt skämta om saker allt behöver inte tas som diskremineringdå gör man sig själv till offer och det är inte bra……Se på killen som ha en CP- skada och är stå uppare………..vem driver han med ( kommer inte ihåg vad han heter)

  Gilla

 7. In med fler roligheter…. livet är inte roligare än man gör det till…..Tack för språkpoliser som gör att Anna reargerar……………

  Gilla

 8. jag anade ugglor i mossen då En trevlig tjej ville leka språkpolis..jag visste inte vilka ugglor men nåt konstigt var det allt…:)have a good one

  Gilla

  • Ja fast jag tycker själv att jag skojade lite otydligt här. För visserligen gillar jag inte särskrivningar, men en del s k språkpoliser är f-b tjatiga med sina käpphästar som de måste redovisa för alla som (inte) vill höra på….

   Gilla

 9. Men visst håller jag med dig. Är det sedan längre texter och väldigt många meningbygnadsfel KAN jag inte läsa det. Men att leka översittare blir oftast lika beskt det. Så jag förstår helt klart det dubbla budskapet du försökte få fram. 🙂

  Gilla

 10. är ändå förvånad över att det dröjde så länge innan nån var tvungen att säga att du är dum mot dem som inte kan skriva… alltid är det nån som missförtår totalt. 🙂

  Gilla

  • Jag blev också förvånad! : )Det svider alltid till en aning lite när någon missförstår – ändå så vill jag tänka att om min ironi var så uppenbar att precis alla förstod, så vore den ännu värdelösare än vad redan är….

   Gilla

 11. Ber så mycke om ursäkt, någonstans så viste jag att detta inte kan vara sant, men min hjärna måste ha varit avslagen, som inte förstod att detta var humor och inget annat.Hade

  Gilla

 12. jag gillar större än mig …å så gillar jag att skriva å istället för och..å för att inte tala om hur nice det är att slänga in lite engelska ord i bland ..å så har vi ju de dära med att vända på meningar ..häftigt är det med ord ..särskrivningar bryr jag mig inte ett jotta om…men jag tycker nog man ska stava otroligt istället för otrolit..men jag gillar inte …när folk har ont å skriver verk ….nog fan borde alla veta att den sortens värk … värk stavas med ä…………..tur att smaken är som baken ..delad 🙂

  Gilla

 13. Jag leker gärna med orden, då kan jag alltid skylla på det – om det skiter sig med stavningen …*Sten blandar bokstäver och hoppas att resultatet inte blir alltför jävligt.*

  Gilla

 14. Och jag vill inte heller vara språkpolis, men måste ändå varna för att SKRIVA IHOP vissa ord:Koka in fiskBra för hudIbland när man har hosta spottar man slem Jag åt rått kött Fyraåringen fick sex leksaker i present.Jag vill ha en sån grunkaVårt gårdshus

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s