En trevlig tjej – Man får välja mellan Saddam och svensk vår

Mina elever brukar väldigt sällan klaga över Sverige, men i dag hade de lite synpunkter på vädret. Varför är det inte vår i Sverige i april? undrade de.

– Jävla gnällapor! sa jag till dem då. Gud var faktiskt rättvis när han skapade världen: Irak fick sol och värme men Saddam, och vi fick Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin och nollgradigt och snöblandat regn i slutet av april. Inget land kan få allt!

Där fick de så de teg.

40 tankar på “En trevlig tjej – Man får välja mellan Saddam och svensk vår

  1. Anna

   Jag vet! Det var bara det att jag undrade om några la in ett annat budskap i min text, som de inte ville stå för, typ…

   Gilla

   Svara
 1. Ninnannah

  Jag kommer ihåg när vi kom till Sverige, det var under februari månad… det var nog en av det största traumorna, att få vara med om den Svenska kylan.Vi hade överlevt krig och bomber och Mullor men Svenska vintern var en mardröm som vi inte visste om vi skulle kunna ta oss ut ur=)

  Gilla

  Svara
  1. Anna

   Jag förstår. Men jag vill korrigera dig lite. Av din sfi-undervisning är dina ninnahminnen LJUSA, inte sant? Ok då, du gick aldrig i sfi, utan kom hit som barn.

   Gilla

   Svara
 2. Ninnannah

  Ja, jag kom hit som barn=)Vi hamnade i ett mycket litet samhälle i småland utan andra invandrare, de andra sökte sig till storstäderna direkt och pappa ville inte flytta till 08 eller 031… Vi var tvugna att bli Svenska helt enkelt… Mina föräldrar var väldigt ensamma och deppiga under min barndom… vi borde ha flyttat till gettona… då kanske mina föräldrar hade varit lyckligare…(här öser jag ur mig)

  Gilla

  Svara
  1. Anna

   Det är fullt förståeligt att man är deppig om man tvingas fly från sitt land och verkligen aldrig hade tänkt att bo i Sverige från början, och kanske har du rätt, att Rinkeby varit kuligare. Svår fråga, det där…

   Gilla

   Svara
 3. Ninnannah

  Jo, det är ju inte så att vi INTE är tacksamma för Sverige.. Bara för att vi berättar våra historier om hur svårt det var att komma till ett nytt land betyder det INTE att vi är otacksamma… Vi vill bara ha rätten att vara ledsna ibland vi också, och sörja vårt land som förstördes av Mullorna och lögnerna….

  Gilla

  Svara
  1. Anna

   Helt självklart! Jag kommer att skriva ett inlägg om detta nån gång snart, att det är just så jag uppfattar de flesta av mina flyktingelever: De är visst tacksamma och uppskattande mot Sverige som har tagit emot dem, samtidigt som det naturligtvis innebär en enormt stor sorg och ett trauma att tvingas fly från sitt hemland. En sorg som vi infödda svenskar inte alltid kan förstå. Fast Kristina från Duvemåla skulle nog ha förstått…

   Gilla

   Svara
 4. Gloria Mundi

  WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWDet där var så SJUKT bra sagt!Jag hoppas att det tände till i deras hjärnor för det hade det gjort i min…Ruggigt bra.

  Gilla

  Svara
 5. yrvaedret

  Well spoken friend!Synd du inte hade en kamera att filma den så där i smyg för att lägga ut på tuben till allas beskådan. Ja efter du hade gett oss en förhandstitt så klart då rå = )Kramar

  Gilla

  Svara
  1. Anna

   I ungdomsskolan filmar ju eleverna sina lärare i smyg och lägger ut på tuben. Jag är tacksam för att mina elever inte gör det… :vad jag vet : )Kram

   Gilla

   Svara
 6. Müsli

  Nej Anders, det får man inte!!!Men du kan få mitt ex att ha i trädgården. Jag förvarar honom i formalin i källaren!:)

  Gilla

  Svara
 7. v-slip

  fy vad du är diktoriskt, precis som en viss Sad….du skrämmer väl livet ur dina stackars elever.Jag tycker Anders kan ha Birgit Friggebo som trädgårdstomta, han verkar ju ha ett gott öga till henne, och så skrämmer hon bort alla ovälkomna gäster oxå.

  Gilla

  Svara
 8. cocoon

  fy sjutton anna, jag trodde inte att du var den typen som tyckte att man fick skoja om såna hemskheter(hahahahahahahahaha!)

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.