En trevlig tjej tänker ge ut en bok igen

Och nej jag har inte skrivit den än, men det viktigaste är väl ändå att komma på ett riktigt tungt, pretentiöst namn på min bok först? Här är några förslag som jag gärna vill veta vad ni tycker om:

Vinden flyger i morgonskymningen

Brev till den svärfar jag aldrig hade

Såsom ett träd om våren vill jag leva

Eller så byter jag helt enkelt genre och börjar ge ut bästsäljardeckare. Vad tycker ni i så fall om de här titlarna? Kittlar de er köplust?

Den slöa eggen

De slöa äggen

Öga för öga, tant för tant

Blodpudding gör dig tjockare än vatten

33 thoughts on “En trevlig tjej tänker ge ut en bok igen

 1. mmm. du skulle ju ge ut en kokbok, och jag har väntat och väntat…snacka runt och lova tunt, namnet är av sekundär betydelse det viktigaste är att den ges ut någon gång. Mitt förslag är att su striuntar i titeln och koncentrerar dig på innehållet, gärna bilder på snygga killar, då blir man inte lika hungrig och kan kanske gå ned i vikt.

  Gilla

 2. Brev till en svärfar jag aldrig hade, är väl för mycket Anna-Maria Lenngren? Vinden flyger i morgonskymningen låter som något du knyckt av någon av dina elever! Såsom ett träd om våren… ja visst gör det ont – den är redan skriven. Men öga för öga, tant för tant ser jag fram emot, det är bäst jag lägger mig i träning och lär mig läsa igen. De andra, tja, de slöa äggen är väl en biologibok eller en forskningsrapport om infertilitet. Den slöa eggen – replik på den vassa, det blir nog bra! Och till slut blodpudding och tjock, nä, den går bort, inte ens en kokbok får ha ordet tjock i titeln!

  Gilla

  • Jag är mycket tacksam för dina synpunkter och har tagit till mig dem. Förstår själv nu att man inte kan nämna ”tjock” i en boktitel om man vill sälja bra. Och det vill ju jag.

   Gilla

 3. Skriver du deckaren… ”De slöa äggen”.. kommer jag garanterat att köpa den ;-)…hmmm… NÄR kommer den?Hoppas du får en kanonhelg och tid att författa ett kapitel eller två ;-DKraaam från Mogi

  Gilla

 4. Håller du på med att skapa en gående bok och redan fått igång den?Det var något nytt marknaden ännu inte fått maka på. Den kommer att gå åt med smör och bort för tre och sjuttiofem!:O)

  Gilla

 5. jag läser ann söderlunds bok nu och jag måste säga att titeln var det roligaste med den :)så satsa på en toppentitel så är lyckan gjord! ”blodpudding i lingonveckan” kanske …förlåt min träliga kommentar, jag är lite tråkig i kväll, det blir säkert bättre en annan dag./ Kram KTa hand om dig.

  Gilla

  • Jag är inte arg på dig! Jag förstår att du mår lika dåligt som jag, eller troligen ännu sämre! Och då mår du inte bra liksom… ”God” natt!

   Gilla

 6. Men annars är du rätt ute, det är deckare som förlagen vill ge ut! Varför inte kombinera kokbok och deckare… vad nu den skulle kunna heta? De förlorade äggen? Ankorna som sprängdes? Tänk på Hitchcocks vad den nu hette, när hustrun mördar sin man med den frysta fårsteken och bjuder poliserna på mordvapnet. Det kan inte bli annat än en storsäljare!

  Gilla

 7. Där ser man! Min strålande idé hade du redan haft. Då får det bli del 2, men den sägs vara allra svårast att skriva. Du kan förstås ha en annan kombination, som deckare och sångbok, eller…. ja, vad som helst egentligen bara den är tillräckligt hemsk!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s