En trevlig tjejs bror är inte frisör

Det kan vara svårt att tro när man ser den här bilden på mig och min bror när vi var små (runt 1972). Att det inte var en blivande frisör vi ser alltså. Min bror hade dagen till ära tagit en sax och klippt sig själv för att han ville bli snygg till fotograferingen.

Och det blev han ju! Vilken känsla för djärva asymmetriska former han hade vid så unga år, långt innan detta ens blivit modernt!

Ja, det är synd och skam helt enkelt att han inte ägnat sitt liv åt hårkonsten.

32 thoughts on “En trevlig tjejs bror är inte frisör

 1. Kan inte annat än hålla med! Din bror hade definitivt gjort skillnad.Påminner mig om när min dagiskamrat och jag lyckades komma åt en sax, stängde in oss i snickeriverkstaden och klippte, klippte och klippte och klippte. Och klippte.Mamma grät när hon såg mig….Det var tider det!!

  Gilla

  • Det är han. Dessutom är han oerhört händig och lyckas alltid få allting rätt när han snickrar och syr eller pillar med något, så följaktligen ser jag hans frisyr som ett väldigt medvetet val … : )Bises et Bon anniversaire!

   Gilla

  • Jag har ingen som helst aning. Jag själv minns inte tillfället överhuvudtaget, utan har bara fått berättat för mig att ”han klippte sig själv inför fotograferingen”. Om min bror minns vet jag inte. Men en tår…nja jag tror ändå inte det. Våra föräldrar har varit väldigt bra på så sätt att de aldrig ”skämts” för oss på något sätt. Jag tror de resonerade ”bara han är nöjd själv”… : )

   Gilla

 2. Vilken begåvad bror! Och jisses vad söta ni var, ja du är ju ännu det..vet ju inte hur din bror ser ut nu så han kan jag inte uttala mig om… ; )Kramar

  Gilla

 3. Först vill jag säga att jag håller med Lindalou..Du är dig väldigt lik:-).Sen till din bror..VA..Är han inte frisör? Vilken oerhörd förlust för frisöryrket:-((*kramar*

  Gilla

 4. Jag tycker din brors frilla var rätt retro o snygg.När min dotter var som värst med saxen OCH fingrarna så klippte hon OCH slet sönder sitt hår.Om du minns så bildbloggade jag en bild på megahårtussenorvar som hon slitit av sitt hår. Hon såg ju flintis ut lääänge. *gråter förtvivlat*Och du, den där söta rosa klänningen du har på dig, den kan du nog hitta i vuxen storlek ;-D

  Gilla

  • Jag missade det inlägget….Jag tror inte den finns i min storlek längrre. Det bästa vore om du kunde sticka den till mig, som en liten julklapp oss bloggvänner emellan. Gärna så jag kan ha den på avslutningen med eleverna den 21:a.

   Gilla

 5. Det var så illa att tom Himlen grät en skvätt när han läste det hela, med en klump i magen ( for real?)Jag, sticka?Hahahha..du frågar helt fel person….*asg*Btw, du som är så bra på triss…kika in hos mig….har just lagt in min första triss….scary..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s