En trevlig tjej – En galning kan kalla sig muslim men muslimer är inte galningar

En del av er vet kanske att en av mina favoriter när det gäller humor är Ana Gina, som numera har ett eget program på SVT Play. Jag har tidigare visat några sketcher där hon är superroliga muslimska mamman Khadidje och gör ett lika roligt porträtt av ”svennemorsan Bettan”.

Många vet kanske dessutom att hon är muslim. Nu visade det sig att hon var mycket nära den plats där självmordsbombaren slog till. Så pass att hon såg den döde mannen ligga på gatan. Hade han lyckats i sitt uppsåt att döda fler vet man inte vad som kunnat hända.

För en galen fanatiker spelar det nämligen ingen roll om den person han råkar döda med sitt attentat är en troende muslim och har gjort mycket för att minska motsättningarna mellan muslimer och icke-muslimer (för det har Ana Gina verkligen gjort). Det handlar om en man som vill döda till varje pris och inte gör skillnad på någon.

En muslim kan alltså bli precis lika mycket offer som vi andra icke-muslimer. De kommer dessutom att bli offer för att misstänksamheten mot dem kommer att öka nu. Men det är inte muslimerna som vi ska vara rädda för. Vi ska vara rädda för fanatikerna som använder religionen för egna (ofta) politiska syften och de krafter i det svenska samhället som vill öka motsättningarna mellan vanliga muslimer och icke-muslimer så att fanatikerna triggas i sin galenskap och ondska.

Länk till Ana Ginas blogg:

http://anaginas.com/

24 thoughts on “En trevlig tjej – En galning kan kalla sig muslim men muslimer är inte galningar

 1. En fanatiker är en fanatiker oavsett vilken religion han tillhör men sanningen är ju den att fanatikern oftast tillhör en religion. Fast om inte religionen fanns att gräva ner sig i skulle de hitta på andra saker att skylla på. Idioter kommer alltid att finnas tyvärr.

  Gilla

  • Ja religionen talar ju till ”det djupaste” i människan och kan därför användas som ”bränsle” för både bra och dåliga saker. Fanatism är otäckt och blir än mer osmaklig när man säger sig ha ”Gud” på sin sida.

   Gilla

 2. Tack!Det glöms bort att muslimerna faktiskt är de som drabbas värst just nu. Tänk att möta den misstänksamheten var man än går, vad man än gör, vem man än är som människa.

  Gilla

  • För de flesta av dem känns detta naturligtvis som en fullständig katastrof och deras rädsla för nationalextremisters hat kommer att vara minst lika befogad som vår rädsla för nya bomber.

   Gilla

 3. Sonja 88 år 12 dec 2010 kl3:39Jag har talat med en muslim som arbetar här på äldreboendet Barken i Göteborg. Han säger att det är en fanatiker , som är sjuk i huvudet., som utfört dådet. Här arbetar muslimer och de är intelligenta och duktiga och mycket omtyckta.

  Gilla

 4. Terrorbombare är något jag verkligen föraktar. Vare sig de är white supremacy-dårar, kristna anti-abort-galningar, muslimer eller ursäktar sig med något annat.Att traska ut på gatan och spränga vanligt folk i luften för att straffa eller väcka uppmärksamhet för sin ”sak”, det är så eländigt att jag inte kan andas. TUMME!

  Gilla

 5. Desutom bör vi ägna en och annan tanke åt den terrorism det innebär när Afghanistan och Iran invaderas och bekrigas av militär från åtskilliga länder. Där skördas fler oskyldiga civila offer på en vecka än av självmordsbombare i resten av världen på ett år.

  Gilla

 6. Tänk vad det enkelt det är att gapa ”fanatiker” ”muslim” och vad man än kan hitta på, utan att vilja förstå varför…..

  Gilla

  • Jo det finns ju oftast politiska motiv bakom, det är riktigt. Samtidigt, spränger man sig själv och andra med hänvisning till Vilks-teckningarna så är man inget annat än en galen fanatiker.

   Gilla

  • Ja. Även de som inte dödar utan ägnar sig åt ”fördömanden”till höger och vänster och talar om vad som händer efter döden med dem som inte följt ”den rätta vägen”.

   Gilla

  • De kommer att släppas lös nu, tyvärr. Ser redan nu med avsmak att ”Det fria ordets bloggare” som levde i en undanskymd vrå förut nu fått 58 tummar…

   Gilla

 7. Generellt och i detalj kan man säga att inga enkilda människor i vilket land som du än väljer på detta klot, startar krig.Krigen och alla totalitära jävelskap startar länders regeringar och dess diplomater antingen passivt stöd eller aktivt stöd till aktionärerna.Demokrati existerar inte, stater tar beslut utan att fråga folket, till försvar säger dem att vi valt dem att styra under 4år, och under dessa år är vi förpassade till barnrummet för att antingen inte säga något av egen dumhet eller så ignoreras man totalt med hjälp av styrt media.Varför man får enskilda fraktioner som smäller av bomber i sin despartion är därför dem vill få sin röst hörd när deras nära och kära blir slaktade med vi i bubbelsverige tittar på oförstående eller förbryllade.Muslim eller inte, dem råkar vara muslimer, det handlar om slakt i deras länder, inte på grund av deras religion utan andra länder politiska agenda i deras landAlla länders usla utrikespolitik, och deras passivitet, att vi tilsammans tillåter folk dödas pga fabricerade agendor.,,,när skall vi lära oss, att vi blir konstant förda bakom ljuset…Ojaa, vi begriper ingenting, det är bättre ”experterna” får ta hand om vår utrikespoltik och förhållningssätt och vad människovärde är för något….Om dem vore experter varför ser det ut som det gör i världen?GENOM DERAS FRUKTER LÄR MAN KÄNNA DEM

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s