En trevlig tjej analyserar dem som analyserar bloggbråk

Häromsistens hörde jag till dem som bjöd på gratis bloggsåpa, som man kan kalla de fajter som försiggår mellan olika bloggare av och till. Den bjöd jag som sagt på och förväntar mig i stort sett inget betalt, även om det naturligtvis står er fritt att sätta in en liten slant, eller en stor om ni så vill, på mitt konto. Men glöm inte de andra inblandades konton i så fall! De ska också ha sin del!

Men kanske är det några som inte alls vill hålla med mig om att bloggsåpor är god underhållning. I alla fall vill de inte hålla med om det utåt. Vad de verkligen tycker är en annan sak. De har suttit klistrade vid datorn hela dagen och bläddrat mellan bloggarna: ”Vad skriver han?” ”Vad svarar hon?” och till slut känner personen:

Jag vill också få del av den här kakan och få uppmärksamhet! Men jag ska vara smartare än de inblandade och låtsas som om jag egentligen ”står över” alltihop. Samtidigt som jag kanske då får över kommentarstråden och alla läsarna till min egen blogg! En win-winsituation för mig själv alltså!

Ett antal inlägg av liknande karaktär brukar då dyka upp som ett amen på posten och jag antar att det kommer att göra det nu också. De presenterar alla ”DEN DJUPA ANALYSEN” av det som hänt. De beklagar sig över ”den låga nivån på snöbollarna i pajkastningen” och de ”tar inte ställning till någon av parterna utan tycker att båda är lika goda kål …bla, bla, bla.”

De är kloka, oändligt mycket mognare än huvudaktörerna i bloggbråket, anser de själva, och de vill visa omvärlden detta! De brinner för att få visa omvärlden detta!

Att de själva på allvar sitter och analyserar och ”kan allt” om dessa bloggbråk talar inte till deras egen nackdel anser de – de har ju inte kunnat undgå vad som försiggått här på bloggen, och i stort sett har de blivit tvingade att läsa samtliga kommentarer i ”ärendet”. Varpå de skakat på huvudet, finformulerat sitt eget analysinlägg och sedan kastat sig dreglande över nästa händelse i bloggbråket.

Själv vill jag visa att jag är MINST lika mogen som dessa ”analysörer” (ja jag vet att det heter analytiker men jag tycker analysörer låter bättre) som jag beskriver, genom att själv analysera analysörerna. Och när jag själv tittar tillbaka och ser vad jag har skrivit i det här inlägget häpnar jag: Vilken otroligt mogen och insiktsfull människa! Tänk om alla vore som jag!

55 thoughts on “En trevlig tjej analyserar dem som analyserar bloggbråk

 1. Jag ska vara ärlig, ditt bloggbråk var tråkigt. Kanske för att jag inte fattar något, men ändå :)Men nu vet jag inte om det var pga dig, någon annan eller världen i sig men igår var alla sura och griniga. Då är det inte kul på bloggen alls, hur smaskiga bråk som än produceras.

  Gilla

  • Det var i ärlighetens namn inte menat att vara roligt heller utan som en rejäl utskällning av två bloggare vars beteende jag ansåg vara under all kritik. Att jag sedan tror att många uppfattar det som underhållning är en annan sak, det kan jag själv göra ilbland när inte jag själv är inblandad.

   Gilla

  • Det tänker jag inte göra all. ALLA mina inlägg handlar om dig och har alltid gjort så. Det är mitt sätt att söka kontakt med en människa jag vill ligga med! Var vänlig och respektera det!

   Gilla

 2. Det finns ett underhållningsvärde. Visst gör det. Men det finns också dom som far illa på riktigt i bråken. I synnerhet dom som inte varit med förr.Både du och jag kan när vi står bredvid känna behov att trösta och förklara. Men jag vet att när man är inblandad så känns det som något som kommer från ovan. Men garvad som du är så kan du väl skilja på det ena och det andra.

  Gilla

  • Visst är det så som du säger.Jag själv känner mig dock inte särskilt ”garvad” och är dessutom lika känslig för kritik som många andra är, tror jag.

   Gilla

 3. Du är oftast snäll. Att lämna ut människor med namn sådär… det är INTE snällt! Jag tycker dock att jag kan inte säga så mycket om det pga att jag inte känner till vad som hänt mellan er, om ni har varit tillsammans mm??:PMen jag gillar din blogg…Även om du kan vara trött och arg ibland, det blir vi alla!

  Gilla

  • Det var förvisso inte snällt och inte menat att vara det heller. Jag tyckte helt enkelt att de båda betett sig extremt illa och surnade till.Däremot håller jag kanske inte riktigt med om att man aldrig ska säga namn, utan att det faktiskt kan vara mer renhårigt att göra det. De flesta som läste förstod till exempel utmärkt väl vem du menade när du skrev dina inlägg i går, och frågan är om det inte är bättre att skriva det då?Men jag vet inte.

   Gilla

 4. Katten också, nu har man missat nåt igen.. ända sen jag började på bloggen för tre och ett halvt år sen har jag missat bloggstormarna.. : )

  Gilla

 5. Det är bara att bekänna att jag gillade dispyten, lite sandlåda har ingen dött av ;)Vet inte om du läst mitt hyllnings inlägg till dig(lite skit finns det också) som jag skrev igår.

  Gilla

 6. Det jag menade va.. istället för att analysera varandra och kränka varandra så gå ihop och lär varandra analysera det som analyseras ska! Regeringen all information finns framme för alla gäller bara att man börjar leta efter den. vakna

  Gilla

 7. jag säger som Gabriel, du er dumm, och skriver skitinlägg!!(/tror du någon läser min blogg nu), eller måste jag vara ännu mer döm mot dig?

  Gilla

  • Jaså är han hos dig nu. Jag trodde han var hos Kerstin. Allt jag vet är att han rymt från jullådan.Hälsa honom att han skriver skitinlägg själv!

   Gilla

  • Du ska smida medan järnet är varmt, men då klockan är över midnatt nu borde du först och främst gå och lägga dig. (Över midnatt när jag skriver min svarskommentar alltså.)Din plan kan säkert vänta tills i morgon!

   Gilla

 8. Jobbar inte du..Sitt inte här..Marsch i väg nu och gör nån nytta! Jag analyserar inte gratis..Bara så du vet…*kram kram*

  Gilla

 9. Eftersom jag inte fick något svar på min blogg så försöker jag här. Du lämnade två kommentarer på min blogg där du skriver att jag sagt en sak till dig och en annan hos Portolansseglaren och att det är bättre om man är balanserad och inte ger en massa bifall.Jag skrev hos dig en ironisk fråga typ ”och så säger de att bloggen är en sandlåda. Var får de det ifrån?” Med sandlåda menade jag inte positivt såsom ”Nu ska jag och Lillemannen gå till sandlådan och göra sandslott” och jag vet att du inte tolkade det som så.Nyfiken? När har jag gett ditt inlägg mitt bifall?

  Gilla

  • Hur kan DU tolka det som att jag ansett att du gett mitt inlägg bifall?! Det jag skrev var att jag undrade varför du inte skrev dina positiva ord om Portot under min blogg, så hade kommentarerna inte bara bestått av bifall som de nästan gjorde nu, utan kommentarstråden hade blivit mer balanserad. Vilket jag som sagt hade välkomnat.Sedan apropå sandlåda så tycker jag att det uttrycket är lite löjligt, för vad ägnar du dig åt nu? Nu har du gett dig in i ”debatten” själv så alltså tillhör du ”sandlådan”. Varför anser så många att andras kommentarer är ”sandlåda” medan deras egna är relevanta och mogna?!

   Gilla

 10. Jag är stolt över att kunna meddela att jag inte vet ett smack om något enda bloggbråk. Jag står över såna småtterier och läser bara min egen blogg.

  Gilla

 11. Ah,var det så du menade. Eftersom du pratade om att jag sagt olika till dig och portot och sedan pratade om bifall, så tolkade jag det som om du menade att jag gett dig bifall. Ja, där ser man. Sandlådan är lättare att hamna i än man tror. Nu lämnar jag den dock. För idag :-D’

  Gilla

  • Sandlådan som du kallar det är mycket lätt att hamna i. Då alla faktiskt, liksom du, tycker att just deras kommentar är relevant.

   Gilla

 12. Hej trevliga tjej ! Visst är det konstigt ? När folk som styr upp blogg bråk.Då gapas det som stora mega foner på ab.Sen i slut änden.Den här SÅPAN med winch.Ja då ska det tystas ner med buller bång.Då pluttas det nuttas det bland dom som dragit i gång skiten.Falska anonyma kommentarer.Oskyldiga pekas ut.Dom som starta skiten.Ska fort släta över skiten dom spridit ut i blogg blöjan.Det ska rakt av som slussar över med daltar kramar massa äckligt love.Stå på dig tjejen raka rör.Äckel blöjan.Kan dom suga på själva.Uch.

  Gilla

 13. Dags att diagnos setta.Blogg varet.Som sitter bloggar trycker hela dagarna.Blir nog en blogg psykos på hela bunten.Som inte kan städa innan för sin egen dörr.En att gå på andra med falska rykten.Ångest utan syre blir min blogg för fattare status.Orden finns på portalen sen./ Doglas En bra krönika om det lilla ångest folket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s