En trevlig tjej om Prideparaden

Jag vet att den inte är aktuell riktigt nu, men det kan ha varit något med mitt förra inlägg som fick mig att tänka på den, vet bara inte vad.

Tro mig (och det tror jag att ni gör vid det här laget, i alla fall om ni läst min blogg förut) att jag är fullkomligt för homosexuellas rättigheter, både mänskliga sådana och ”gudliga”, dvs jag stödjer vigsel mellan samkönade inom Svenska kyrkans ordning.

Jag uttrycker också alltid klart och tydligt min egen ståndpunkt när det gäller homosexualitet om någon av mina sfi-elever frågar mig, vilket händer att de gör, då många av dem kommer från länder där det fruktansvärt nog är dödsstraff för homosexuella handlingar. De försöker förstå hur Sverige och svenskarna tycker och tänker om detta.

Då kan jag uppleva det som en liten aning besvärande när t ex av mina manliga elever från burkornas land Afghanistan, en mycket rar och sympatisk elev, troskyldigt och undrande, inte alls fördömande, frågar:

”Jag har hört det finns dag för homosexuell, och då många person brominerar naken till T-Centralen?” (T-centralen används generellt som ord för att beskriva Stockholms innerstad av väldigt många sfi-elever.)

Han tänkte förstås på Prideparaden.

Att förklara hur jag ser det; att kärlek är lika mycket värd oavsett om det är mellan man och kvinna eller två av samma kön är inte svårt. Men att förklara varför man för den saken skull vill ”promenera naken till T-centralen” är faktiskt inte lika lätt!

Men jag antar att jag oroar mig i onödan – eleverna vet nog redan att ”Sverige är konstigt” så de blir nog inte så chockade som deras lärare blir besvärad av att försöka förklara!

8 thoughts on “En trevlig tjej om Prideparaden

  • Tro mig, jag har förklarat midsommar många gånger under mina elva år som sfi-lärare! Men jag har aldrig på något bra sätt lyckats förklara ”Små grodorna”. : ) Kram

   Gilla

 1. Här kan du se vad jag menade med Super Mario kepsen =0)http://blogg.aftonbladet.se/hemimammashetsiga/2011/03/hemimammas-blixtrande-bloggar-hakan-super-mario-juholt-0

  Gilla

  • Nu förstår jag! Men tyvärr lyckas jag inte rita en sån keps med mitt trubbiga ritverktyg på datorn tror jag… så Gabriel för nöja sig med sin svarta skinnkeps!

   Gilla

  • Förlåt om jag gett dig fantasier du inte vill ha nu… Ja det är väl i det närmaste obligatoriskt att delta i Pride för alla partiledare nu, (utom för Hägglund). Så långt har Sverige tack och lov kommit att det nu ses som onormalt att inte stödja hbt-frågor.

   Gilla

 2. Citerar http://www.aftonbladet.se/nyheter/article357101.ab nedan:”En man i södra Sudan har tvingats ”gifta sig” med en get. Natten till självaste Alla hjärtans dag blev han tagen på bar gärning av getens ägare när han hade tidelag med djuret.-När jag frågade vad han gjorde där trillade han av geten, så jag fångade honom och band honom, säger ägaren till den sudanesiska tidningen Juba Post.Istället för att gå till polisen gick ägaren till en grupp åldermän. De slog fast att mannen skulle betala en hemgift på 15000 sudanesiska dinarer, omkring 550 kronor, eftersom han ”använt geten som hustru”.- Vi gav honom geten och så vitt vi vet är de fortfarande tillsammans, säger den förre ägaren.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s