Jag lurades

Jag delade faktiskt inte ut tårtorna på bilden i inlägget nedan till människor på väg till jobbet. I stället föreställer bilden de 23 tårtor vi sfi-lärare smackade ihop och dekorerade i morse till våra elever som hade avslutning i dag.

Eftersom blombuketter gör sig så bra mot mitt mörkbruna (på bilden svarta) soffbord kan jag inte låta bli att visa ett par blombuketter jag fick av snälla elever.

29 thoughts on “Jag lurades

 1. Bilderna är jättefina. Kanske är ljusstyrkan något stark i den undre bilden. Har du fotograferat med blixt?

  Den översta bilden är fantastiskt fin och jag gillar hur ljuset (från blixten?) lyser upp bordet precis under blommorna så att de ser ut att glimma. Bilden hade varit ännu lite snyggare, tycker jag, om även den översta rosen hamnat ovanför bordsskivan. Du har inte en stege du kan stå på när du fotograferar? ;D (Det har inte jag heller för övrigt men det händer att jag klättrar upp på stolar för att få en bättre vinkel. Och jag är fullt medveten om att det är mer än en smula nördigt att bära sig åt så. 🙂

  Gilla

 2. Nej jag har inte det och mina armar var inte tillräckligt långa! I min första version fick jag dock med hela buketten ”inom bordet” men sen tyckte jag plötsligt att det såg lite ”för stiliserat” ut och att man inte förstod att det var en bukett som faktiskt stod i en vas på ett bord…
  Här hade det varit intressant att lägga ut båda versionerna, precis som du brukar göra! Jag gillar dina inlägg när man får jämföra och lär mig mycket av dem!

  Gilla

  • Vet du. Min blogg är inte alls söt.
   Och jag själv känner att även om du blir superglad så kommer jag själv inte att bli superglad om jag tittar in på din försäljningssajt.
   Samt vill jag inte ha några ”pussar” av en totalt okänd människa, tack!

   Jag gillar med andra ord inte sådana här försök att marknadsföra sig, även om jag förstått att den som bedriver affärsverksamhet tror att ”alla sätt där jag syns är bra sätt”.

   Gilla

 3. Verkligen fina buketter.. den första buketten har finast komposition, men den andra har finast färger… Jag har (hör och häpna) fuskat lite som florist också *ler* vilket gör att sådant intresserar mig…

  Hemikramar ♥

  Gilla

  • Din grova tårtlögn fick mitt förtroende för dig att sjunka till botten. Fy bubblan sicken mänska! Och så är du otidig mot en nätentreprenör också, trots att denna har allt en tjej behöver. Men blommor får du minsann!

   Gilla

   • Jag inser det nu och förstår att jag har brustit. Jag förstår också att jag härmed inte kan räkna med någons förtroende efter denna fadäs!
    Jag skäms väldigt mycket!!!!

    Gilla

 4. Det är väl därför man är lärare?
  Inte för att göra tårtor förvisso, men för att FÅ blommor och presenter.

  För övrigt: vilken SÖT blogg du har! Puss 😀

  Gilla

  • Jag är lärare för att få göra tårtor, det menar jag bestämt. Men visst är blommorna och presenterna trevliga också!

   Ang det sista: Ta dej i aschlet! : )
   (Så tycker jag att det stavas.)

   Gilla

 5. Fina buketter! Det skulle vara trevligt om jag fick en bukett imorgon då jag går på semester, men jag tror inte någon har tänkt på den saken. Nä, alla andra tänker bara på sina egna semestrar…
  Kram!

  Gilla

  • Det är en klar fördel att vara lärare då I synnerhet sfi-elever ofta är väldigt generösa med blommor och små presenter!
   Hoppas din semester blir härlig i vilket fall! Kram

   Gilla

 6. Vackra blommor till en vacker tjej! Men jag tycker att tolk är lite taskiga när de mobbar dig för din söta blogg, Den ä r inte söt alls. (Utom när du visar rosa hemmahosbilder), den är supertuff!

  Gilla

  • Tack Jag! Du är den enda som inser att min blogg inte är ”söt” verkar det som! : )
   Det pinka inlägget var ett litet misstag i arbetet som aldrig ska upprepas!

   Gilla

  • Ja, det är roligt att fota blommor mot mörk bakgrund (som man kan mörka ännu mer sedan) tycker jag. Även om bilderna ovan inte är” naturliga” tycker jag ändå att det blev rätt snyggt, liksom.

   Gilla

 7. Hej Anna, vilka underbara blommor. Jag jobbar på en annan sfi skola i Stockholm. Vi bakade jordgubbstårtor till midsommar. Inte i samma utsträckning som ni gjorde alls ( önskar att vi hade gjort det) Tanken var att det var det svenskaste av svenska kring midsommar.Vi bakade tårtorna tillsammans och hela vårt personalkök var fullt av deltagare som vispade grädde och skivade jordgubbar. Vi hade vår avslutning i dag fredag. På vår avslutningsdag har alla deltagare med sig mat från sina hemländer och alla delar med sig till alla.Dessutom är det musik och dans och allmän glädje. Det är alltid högtidligt och jättefint. Jag undrar om ni också gör så och hur du upplever det. Visst är det härligt? hälsningar från Eva

  Gilla

  • Ja det är så det brukar gå till – sfi-elever är ofta hur frikostiga som helst med att ta med sig mat – så även hos oss! Och visst var det ”musik och dans” även hos oss!
   Ja det är härligt och jag trivs hur bra som helst med att vara sfi-lärare!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s