Jag kan också se pilothård ut

En sak som jag lärde mig när jag i min ungdom jobbade på flygklubben på Bromma flygplats var, att om man som privatflygare bara hade ett enkelt A-certifikat och väldigt lite flygerfarenhet, så kunde man med fördel kompensera sina komplex gentemot mer erfarna piloter med en stöddig attityd, lite guldattiraljer på skinnjackan, tuffa solbrillor och en ”superhård” min.

Jag själv har inte ens ett eget cert, men jag tycker ändå att jag är på god väg här, i högersits när min far flyger en Cessna 172, att få till den ”pilothårda minen”.

15 tankar på “Jag kan också se pilothård ut

 1. Maverick skulle ha fallit pladask…

  Själv har jag flugit tre gånger. Första gången med min pappa och bror när vi var barn i pappas väns Cessna. Andra gången var när jag som nyskild 21 åring träffade en livs levande ingenjör/pilot från Universitetet i Helsingfors, som flugit över till Sverige på en testflygning i sitt egenhändigt byggda plan. Romantik… *ler*

  Det var TOP GUN på riktigt med ett smärtsamt farväl på Bromma efter den häftigaste flygfärd, både bildligt och bokstavligt, jag upplevt ett dygn senare…

  Tredje gången var som sagt när jag och min sista make flög..ehum red på en gris till Paris…

  Hemikramar ♥ Ps vänförfrågan inlämnad på fejjan ds

  Gilla

  • Jag kan föreställa mig er på Bromma fpl med soundtracket till Top Gun till…
   Maverick ja, han kunde flyga han! Var det det han som stekte fläsk på sin flickväns mage förresten?
   Jag har svarat! Kram

   Gilla

   • Ja, fast förklädd i Charlie Sheens mindre sexiga karaktär… Men Valerina Golina var nog verkligen så het, som Top-Gun karikatyren antydde =0)

    Tack för addningen =0)

    Hemikramar ♥

    Gilla

 2. Attan vilken hårding … ♥
  Ser riktigt riktigt ut… du ser verkligen ut som en pilot även om
  glasögonen brukar sitta på näsan….

  Sommarkram från Mogi

  Gilla

 3. Bra där, Anna! Det är bara att öva in minen. Får jag fråga; Hur känns det att flyga i ett litet flygplan typ Cessna? Vibrerar/Skakar det mycket? Är det läskigare än stora plan?

  Gilla

  • Nu är inte jag expert när det gäller att flyga med stora plan, för det händer inte alltför ofta att jag åker med ett sånt, och eftersom de flyger på en mycket högre höjd och även har andra förutsättningar när det gäller fart m.m så vet jag inte exakt, men man kan nog säga att ja: Om det är mycket termik (t ex då temperaturskillnaderna över luften mellan land och vatten är stora) kan det kännas rejält hoppigt i bland och man kan känna sig lite som ”ett rö för vinden” i ett litet enmotorigt plan! Men man vänjer sig och slappnar av när man inser att det inte är ”farligt”.

   Gilla

 4. Det här är ju vansinnigt roligt!! Min man, som är flygkapten alldeles på riktigt, såg direkt att det är en jättefin bild på en strut på en Cessna högst upp. Och han ser precis så där hård ut – jämt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.