Kan man förmoda att Sverigedemokraterna inte skriver ”äntligen” nu?

När en man med islamistiska motiv försökte döda ett stort antal människor men endast lyckades ta kål på sig själv i julrusningen i centrala Stockholm i vintras twittrade  Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkessons sekreterare: ”Äntligen” tillsammans med meningen: ”Är det nu man kan säga ‘vad var det vi sa?’”.

Med bakgrund mot detta vore det intressant att se hur SD analyserar terrorattentatet i Norge i går. Är det fortfarande ”muslimerna” som är det största hotet mot vårt samhälle eller har verkligheten visat att det kanske finns större hot en aning närmare dem själva? Med tanke på deras antimuslimska tongångar och vilken bakgrund flera av Sverigedemokraternas partimedlemmar har inom (höger)extremismen.

Med detta vill jag inte bagatellisera islamistisk terrorism på något sätt, och kanske kommer även en islamistisk gärningsman att ”lyckas” med sitt uppsåt i Skandinavien i framtiden (må det inte gå så). Men om vi ska se till vilka fenomen som hittills orsakat mest lidande och död och skräck i Skandinavien så borde Sverigedemokraterna kanske för en liten stund låta de muslimska invandrarna vara ifred och titta på vilka uppfattningar och åskådningar som de själva är sprungna ur och som florerar och hålls vid liv i deras parti fortfarande. Och vad dessa åskådningar om det vill sig illa kan leda till. Och det bör även den som röstar göra.

17 thoughts on “Kan man förmoda att Sverigedemokraterna inte skriver ”äntligen” nu?

  • Ja och jag skulle heller inte tro att de kommer att vilja få till en debatt i riksdagen om det ”högerextremistiska våldet” som de gjorde efter självmordsbombaren i vintras…
   Kram

   Gilla

  • Det verkar som medierna har locket på vad det gäller det här med SD och andra med liknande sympatier! Bra iofs så vi slipper det där eskalerande hatet som annars brukar bli. Samtidigt så visar det skillnaden på ”oss” och ”dom”…hade det nu varit en utländsk terrorist så hade SD varit framme i frontlinjen och hojtat.

   Gilla

 1. En idiot som gör vansinnesdåd är väl fortfarande IDIOT oavsett hudfärg, religiös tro eller icke tro, landstillhörighet, politiskt tillhörighet eller politiskt motståndstagande… etc. Oavsett VAD eller VARFÖR så berättigas väl ingen att med berått mod ta någon annans/några andras liv.

  Att som en del gotta sig i dessa dåd i Norge eller rörande det svenska attentatsförsöket eller något annat och dessutom utbrista ”Äntligen” m.m. känns bara ofattbart och respektlöst…
  Bra inlägg, Anna ♥

  Varm kram från Mogi

  Gilla

 2. Jag kan inte beskriva den sorg jag känner, framförallt för de överlevande och nära men också för mänskligheten.
  Sd gjorde bort sig direkt via bl. a twitter. De är ju förstås allt annat än människovänner och rent av farliga i sitt spridande av sin uppfattning.

  Gilla

 3. Plötsligt känns ”knäppgökarna” som dyker upp på bloggen inte så oskyldiga längre…

  Fast det är dom naturligtvis tills de spränger bomber… men ändå…

  Gilla

 4. Om man hävdar att Sverigedemokraterna bär ansvar för massakern i Oslo så bör ju var enskild muslim vara ansvarig för alla islamistiska terrordåd?

  Gilla

  • Just precis. Därför skulle jag aldrig hävda detta heller. Men jag experimenterar med samma retorik som SD brukar använda sig av mot muslimer för att se om det väcker reaktioner. I dag kan vi läsa att riksdagsledamoten Kent Ekeroth först (givetvis!) antog att det var en muslim som låg bakom på Twitter. När det visade sig att det inte var så så kallas gärningsmannen ”en galning” och inte ”en högerextremist” eller ”islamofob”. Helt enligt SD:s retorik.

   Gilla

 5. Ping: Här i Fritsla… » Blog Archive » Hejdå jobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s