”En trevlig tjej” öppnar blusen – bara för er! (Och mina elever.)

Jag har små trick som jag tar till när mina sfi-elever slumrar till lite och inte verkar tycka att mina lektioner är livsomvälvande och det mest fascinerande de någonsin varit med om. Tyvärr har de redan tröttnat på tricket ”knäppa upp blusen” men i dag hade jag något extra att komma med därunder: Ett långtids-EKG!

Jag måste säga att det fungerade över förväntan. Alla sladdar och den lilla mätdosan (som inte syns på bild) runt min bröstkorg väckte många frågor. Alla ville till exempel veta när jag ska dö. Jag förklarade då att jag troligen inte alls är hjärtsjuk, men att vissa symtom gjort att man vill kunna utesluta att så inte är fallet.

Själv är jag stolt över att jag alltid lyckas hålla sådana intressanta och tankeväckande lektioner.

Men så är också ”Låt hjärtat va’ me’!” min devis.

39 thoughts on “”En trevlig tjej” öppnar blusen – bara för er! (Och mina elever.)

  • Nu ska du inte vara så pessimistisk utan tänka positivt: Bara för att alla andra dör är det inte säkert att du kommer att göra det!
   F ö var nog min puls högst, för det var min höga puls som var anledningen till EKG:t.

   Gilla

  • Ser du inte att det är
   ”sladdar som kladdar” på bilden? (rim med inspiration från TV-serien Snobbar som jobbar, eller som den heter på finska, Snoppar som…)

   Gilla

  • Jodå, och jag har studerat LCHF sen ett år tillbaka ungefär, men inte lyckats genomföra den i praktiken så bra än. Är gravt sockerberoende.
   F ö har du nog inte läst mitt svar hos Mavera tyvärr. Jag blev lite upprörd där hur man kan stötta och hylla en diktator som hänger studenter.

   Gilla

   • Nu har jag läst dina kommentarer och det var ju tråkigt att du känner på det viset, även om det var länge sedan du vare sig skrivit svar här eller på annat sätt ens antytt att vi skulle vara vänner alltsedan AB-blogg lade ner. Tvärtom har jag länge undrat om jag gjort något som misshagat dig…

    Jag för min del blandar inte ihop de politiska ståndpunkterna med vad jag i övrigt tycker om människor eller för den delen vänner med.

    Jag försvarar inte Khadaffi mer än du försvarar USA’s president. Jag menar och anser bara att vi i västvärlden inte får veta sanningen och vi kan inte per automatik utgå från att han är en mördare. Om du läser mina kommentarer noggrannare så ser du att jag inte blandar in DIG i det hela över huvudtaget förrän du angriper mig ytan försökte uttala mig allmängiltigt. När det gäller Saddam och hans mord, så erkände han det själv och det var sin egen son (och måg tror jag också han mördade även om jag inte vet om det var med egna händer)

    Men en sak har du grovt sett fel eller missförstått;

    Jag har ALDRIG sagt, eller ens skämtat att jag skulle försvarat Anders Breiviks dåd, som du påstår och jag förstår inte vart du fått det ifrån. Och JA, jag vet hur smärtsamt det är att förlora barn. Men det som diskuterades i inlägget är ledares rätt att döda eller inte döda i krig, det som amerikanerna kallar ”Casualties of war”

    För övrigt så har jag INTE sagt att du skulle vara försvarare av fanatiska islamister. Det var Mavera som sade så och felaktigt dessutom, och jag hoppas att du kan skilja på personer, även om jag är vän med Mavera?

    Tråkigt att du inte ville lösa saken direkt med mig, utan gav budskap via en annans blogg i stället för att rikta min uppmärksamhet på problemet direkt.

    Dina tankar och känslor kring detta delas inte av mig, jag kan leva med att vi har olika politiska ståndpunkter, så som vi haft under hela vår vänskap, vilken jag varit full medveten om men ändå respekterat dig som person, oavsett din politiska hållning.

    Med vänlig hälsning och tungt hjärta

    HEMIMAMMA

    Gilla

   • Även om min reaktion i går kanske var överilad så vill jag bråka lite mer på dig i dag: Du har inte läst mina kommentarer! Då hade du för det första aldrig börjat tala om USA:s regim för jag hade på ett mycket tydligt sätt flera gånger under samma inlägg uttryckt just att jag INTE tyckte att det var mer acceptabelt när USA mördar. Men som sagt – jag anser inte Khadaffi vara en hyvens prick för det! (Visst kan det bli ännu mycket värre om makten tas ifrån honom men det är inte heller detta diskussionen på Maveras blogg handlar om.) Det handlar om att respektera Khadaffi som en bra ledare och jag kan aldrig respektera någon som hänger eller på annat sätt avrättar sina egna eller andra landsmän, oavsett om han heter Obama eller Khadaffi. I Khadaffis Libyen skulle Mavera kanske hamna i fängelse för att hon bloggade sina kontroversiella åsikter, om dessa gällde någon annan än Khadaffi, ändå stöttar hon denne ledare på ett smaklöst och onyanserat sätt och det är väldigt obehagligt anser jag.
    Jag vet också att du inte gav dig på mig personligen men jag har svårt att vara ”vän” med någon och skriva ”kram” om jag uppfattar att personen tycker att diktaturer och dödsstraff är i sin ordning. Och det är just dessa åsikter som uttrycks på Maveras blogg. Försvaren för att hon stöttar diktaturer är luddiga och osakliga formuleringar som ”USA är också en diktatur – därför är allt utmärkt i Libyen!” (Och på många sätt är det faktiskt bra då det finns en hög grad av välstånd i Libyen, men det URSÄKTAR INTE andra överträdelser när det gäller respekt för mänskligt liv. Och visst är mycket av det som skrivs säkert lögn och propaganda men det är mycket svårt för mig att acceptera att allt skulle vara det.

    Som sagt, jag tar illa vid mig när jag ser någon hylla en person som Khadaffi. Att respektera någon som har olika politisk ståndpunkt som jag på hemmaplan är för det mesta annars inget problem – men nej, jag har svårt att se mig som ”vän” med en Sverigedemokrat om jag ska vara ärlig. Om åsikterna skiljer sig på ett alltför grundläggande plan när det gäller människosyn osv så är det svårt för mig att vara vän.

    Sedan har du även inte läst vad jag skrev när det gäller Breivik, om du ser efter! Resonemanget var ungefär som det om SD ovan.
    Min slutsats: Även om jag kräks av avsky när USA ger giftinjektioner eller dödar i andra länder så tycker jag inte att Khadaffis hängningar i fängelser m.m. är gulliga för det.

    Gilla

   • Absolut ska man det. Något annat har jag heller aldrig påstått?
    Men jag anar att du antyder det för att jag inte heller sväljer Maveras totalt okritska propaganda till Khadaffis fördel. Att det förekommmer både lögner och överdrifter till hans nackdel betvivlar jag inte.

    Gilla

  • Slutet på din kommentar verkar konstig?…

   Hur som jag tycker inte heller att Khadaffi är ”gullig” och inte Obama heller.

   Jag tänker inte tvinga mig till vänskap. Vänskap är förlåtande och förstående och du verkar inte vara intresserad av någondera.

   Min respekt har du framgent haft och fått, och det är det enda jag begär tillbaka.

   I övrigt får jag tacka för det som varit.

   Gilla

   • Inte bara slutet var konstigt utan jag upptäckte en mängd konstigheter som uppkommit då jag skrev kommentaren i stor hast – som vanligt.

    Jag förstår inte vad du menar med ”förlåtande och förstående”. Som verklig person känner jag dig ju inte alls, och inte du mig. Det handlar därför inte om att förlåta eller förstå här (vad är det jag ska förlåta?) utan jag säger bara att om man sympatiserar med extremism i någon form, vilket jag anser att Mavera gör, och du också stödjer hennes åsikter, och då tycker det är acceptabelt med dödande ”för den goda sakens skull” (Khadaffis regims handlingar godtas för att hans motståndare är USA) så kan jag inte skriva ”kram” till en sådan person. Det var här jag gjorde jämförelsen med Breivik: Jag kan mycket väl vara vän med en moderat även om jag inte är det själv, men jag kan inte skriva kram till en högerextremist som anser att dödande från högerhåll är okej medan det är förkastligt om det görs av någon på vänstersidan. Om jag hittade en sida där någon försvarade Guantanamo skulle det väcka min djupaste avsky, helt enkelt. Och jag är väldigt upprörd över att vi i Sverige och Europa godtagit USA:s handlingar (eller själva deltar i dem) och fortsätter att fjäska.

    Men ta det inte personligt, jag känner ju inte din person alls på något sätt utan bara dina åsikter! Och här var de alltför olika mina för att jag skulle känna mig bekväm med en vänskap.

    Gilla

  • Det finns inga sanningar där för dessa utgör utsagor om verkligheten, men ÄR inte verkligheten. Man kan säga att de är en slags ”kartor” och dessa kan vara mer eller mindre korrekta.

   Jag bedömer det som att Maveras ”kartor” över Gadaffi stämmer bättre med verkligheten än de massmedia ger oss. Det betyder att hennes ”kartor” i hög grad påminner om mina egna.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

  • Aha, du menar utan att säga något om detta till läkaren sedan? Vilken otroligt utmärkt idé, synd att jag redan lämnat tillbaka mätaren när jag läste din kommentar!

   Gilla

  • Jag är nog lite konstig men jag är inte särskilt skrämd. Jag är däremot skrämd av att vara så trött och så lätt bli utmattad utan att jag vet varför. Nr 1 för mig är att bli frisk, nr 2 är att få en förklaring till varför jag inte orkar som andra, oavsett orsaken. Ja jag har symtom med hög puls och natthosta (vilket kan vara ett symtom på hjärtsvikt). Men inget högt blodtryck eller svullna ben dock så jag tror ändå inte att hjärtat är förklaringen.

   Gilla

   • Det är så klart oroande, men avseende själva problemet så är det en fördel om du inte blir så skrämd av symtomen. För det kan ju mer eller mindre orsaka symtomen, om man blir skrämd.

    Om det inte är för näsvist frågat, har du provat att ta någon medicin mot det där då? Betablockerare?

    Bra att du fått gå med den där mätutrustningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s