Husdjur vill oftast inte ha män i sängen – eller var det tvärtom?

Jag anser mig ha upptäckt en skillnad mellan könen. Detta kan betyda att jag är särartsfeminist, särartsmaskulinist, eller bara särarts.

Det jag har kommit fram till att män kan älska sina husdjur precis lika mycket som kvinnor kan, och vilja umgås med dem hela dagarna (om de har möjlighet) som till exempel min förre husvärd, som lät sin rhodesian ridgebacktik sitta i högersätet i bilen när han åkte runt till olika lägenheter. Men ligga i sängen fick hon inte, sa han. Och det är just denna skillnad jag har kommit fram till: Män låter sällan husdjuren sova i sängen. Inte alla kvinnor gör det heller, men betydligt fler än männen, tror jag!

Jag kan inte förstå att man inte vill det (förutom att det naturligtvis kan bli lite stökigt och ibland är mindre trevligt, som när jag vaknade förra veckan och upptäckte att jag legat i en kattspya under natten!). Men ändå – hur kan man motstå när till exempel den ena av mina katter, Turbo, med tassen runt min hals, lägger sin stora, kala, skära näsa i min hörselgång, sätter i gång att spinna med samma brummande motorljud som en DC3:a och menar att ”detta är ett utmärkt sätt för oss båda att sova på”? Och jag misstänker att det är för att jag är kvinna, och att det har något med modersinstinkter att göra. (Och jodå, Kasper sover också i sängen, men för det mesta vill han ligga vid fotändan.)

Har jag rätt eller fel när det gäller er mäns inställning till era husdjur? Och om de får sova i sängen?

För övrigt ser ni kanske att Turbos färger och mitt nattlinne matchar varandra perfekt! Det måste vara någon mening med det.

44 thoughts on “Husdjur vill oftast inte ha män i sängen – eller var det tvärtom?

 1. jag tillhör den skaran kvinnor som inte är överförtjust att dela min säng med djur…. men mest pga att jag måste ändra sovställning tusen ggr per natt och låter bli att göra det för att inte väcka en eventuell katt som sover på mig…. och kan därmed med knapp nöd röra mig utan svår värk under dagen sen…

  dock faller jag till föga på helgmorgnar och släpper in båda Pälsbollarna… och avnjuter deras närhet och trygghet hos mig 🙂

  Gilla

  • Så upplevde jag det i början, att jag inte kunde röra mig men nu har vi anpassat oss efter varandra. Kasper ligger inte längre PÅ benen vilket underlättar och Turbo kryper ner under täcket i maghöjd ungefär efter ett tag, och då funkar det att vända sig.

   Gilla

   • Så har det blivit för mig också. Numera märker jag inte att katterna är i sängen när jag somnar – men förhoppningsvis märker de att jag är där, så de flyttar på sig i god tid när jag vänder på mig….

    Gilla

 2. Jag brukar ha en katt i fotändan av sängen på nätterna, mest för att det är enda säkra stället när jag håller på och vänder och vrider.

  Gilla

  • Usch, nu blev jag orolig (igen) när jag läste din kommentar. Jag har själv oroat mig för att jag plötsligt ska kasta mig om i sängen och mosa Turbo…. Det har inte känts osäkert men man vet ju inte. Kanske borde försöka vänja av honom med detta, vilket inte skulle bli lätt. Han är OERHÖRT intensiv när det gäller att försöka få igenom sin vilja.

   Gilla

   • Han har valt platsen själv. Till att börja med är en katt inte direkt ömtålig, lägger man till att de sover fler timmar för att de sover lättare och hur de låter om man råkar trampa på en tass så skulle jag säga att det är omöjligt att sova ihjäl en vuxen katt.

    Gilla

  • Ok, tack nu känner jag mig lite lugnare. Men jag har tänkt lite i samma banor, att de nog skulle skrika till ordentligt om de kände sig trängda och det var någon fara.

   Gilla

 3. Jag är ordförande i Marlon Brando-sällskapet Huddinge och har nu kallat till ett extra möte måndag kväll där vi ska behandla den här frågan. Jag återkommer med svar sedan om vad vi män tycker om husdjur i sängen.

  Redan nu kan jag säga att leopardmönstrad nattsärk tillåts.

  Gilla

  • Bra! Utmärkt att ni tar den här frågan på stort allvar.
   Inga leopardsärkar här inte! I stället har jag som du ser en brunaktig särk. Man skulle kunna kalla det bisonoxesärk.

   Gilla

 4. Har backat i din blogg,sen din front figur finns inga trevliga tjejer är det bara du då ? Som blogg med vingar som är trevlig.Sen ditt stora så du jobbar som lärare.Sen allt skämt runt detta.Är min frågan hur bemöter du barna i din vardag ? Förstår med att du inte,har egna barn.Visst är det tryggr med hus djur,det är det med barn med i riktig vardag utan sjuk humor.Pianick

  Gilla

 5. Vad Turbo är gullig!

  Min nymfparakit, hanen, Jimmy sov bredvid mig häromnatten, han bara satt där pà kudden och sov bredvid mig… Lite förvànande, men nöjd verkade han vara iaf…

  Katterna och hunden i Eskilstuna, de sov alla i sängen och jag fick äran att dela den med dem… 😉 Varmt och skönt var det iaf…

  Bises

  Gilla

  • Det var väldigt gulligt i sin tur måste jag säga, att ha en fågel som sover på kudden!

   Dina katter och hund var generösa, måste jag också säga!

   Bises

   Gilla

 6. Där fick du till det igen, Anna. Den fjärde bilden är suverän av någon anledning, Kan det vara Turbos fantastiska öron eller rosa nos? Nåt är det som drar blickarna dit.

  Gilla

  • Jag anar att du driver med mig! Det får man inte göra!!!!
   F ö är det väl inte mitt fel att jag har bröst ? (tämligen stora nu när jag väger för mycket). Om jag inte har ytterkläder på mig syns de på bilden. Ska man behöva operera bort dem bara för att du inte ska häckla mig på bloggen? Va?!

   Gilla

   • Haha, jag tror att det är du som driver med oss. Tänk bara på när fröken Anna öppnade blusen härom månaden… det kanske kan bli ett stående inslag, en gång per månad: Anna frontar brösten?! Som för övrigt är trevliga att titta på och måste vara sköna att vila mot, jag kan förstå att Turbo njuter! Dem får du inte banta bort! För övrigt är bilderna på njutarkatten underbara.

    Gilla

  • Du är lika knäpp som jag när det gäller kommentarer ser jag! Eller, jag kan acceptera ett fel där alla ser att jag råkat slinta och tryckt fel och sådana gör jag ofta, men inte fel som kan tyda på ”dåliga grammatiska kunskaper”. : )
   Ja Turbo kliver ofta omkring på dem med sina hårda små tassar. Gör lite småont ibland…
   Jag har faktiskt frontat min bak en gång också. P g a dess gigantiska blåmärken. Det blev populärt!

   Gilla

   • Ja fast jag ser att inlägget försvunnit nu (tog nog bort det i och med flytten). Men jag hade själv ”skickligt och osynligt” retuscherat det jag inte var så stolt över på rumpan. Men blåmärkena var jag som sagt enormt stolt över!
    Om du vill kan jag maila bilden, man ”tror inte att det är sant” i synnerhet som jag bara ramlat lite lätt!

    Gilla

 7. ja, är det inte nåt skumt på gång så både känner du och känner till…fast jag ska va snäll mot dig, så jag ska nog inte skriva ut detaljer på bloggen=)

  Gilla

  • Ah men!! Nu får du faktiskt tala ur skägget! Vadå ”vara snäll mot mig”?
   – Tala nu eller tig för alltid, som tydligen prästen sa ungefär när ett brudpar skulle hindersprövas förut, tror jag.

   Gilla

  • Det måste ha varit jag!
   Säg hej nästa gång! Jag är visserligen feminist i många avseenden, men jag brukar ju inte slå ner någon bara för att den är man! : )

   Gilla

 8. Jag har lite dåliga erfarenheter av att ha husdjuren i sängen när jag skall sova. Det är inte det att jag tycker illa om det i sig utan mer att det blir så opraktiskt ibland. Speciellt illa kan det gå om jag rör mig mycket i sömnen. Sista gången så vaknade jag plötslig av något kändes väldigt blött. Ja då hade hela akvariet vält och jag fick 160 liter vatten, 71 fiskar, växter och en massa yngel över mig. Skitjobbigt tyckte jag. Nu vet jag ju inte hur en kvinna skulle reagerat men för min del får det där med husdjur i sängen stå över….. 😦

  Gilla

  • Jag vill faktiskt inte heller ha fiskar i sängen. Men dessutom brukar de själva aldrig gå och lägga sig där. Kan bero på att de redan är filéade och frysta, iofs.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s