Han har öppnat pärleporten!

Jag vet inte vad som är felet med mig. Men under hela veckan har jag haft den gamla frikyrkosången/numera psalmen som har texten ”Han har öppnat pärleporten, så att jag kan komma i-in!” ringande i mitt huvud. Av alla jäkla låtar!

Det är ganska fruktansvärt och jag blir inte av med den. Har ni något tips?

40 thoughts on “Han har öppnat pärleporten!

 1. jag har gått å nynnat på: tre gubbar tre gubbar från pepparkakeland d komma d komma……. AAARRGHHH! jag behöver oxå tips om hur jag ska få bort den ur hjärnan. helst för evigt….

  Gilla

 2. Jamenjo, Anna, där fanns en låt som heter Keyboard cat, den måste väl vara bättre än pärleporten. Varför heter det pärleporten, förresten? Om jag har vetat det har jag glömt det.

  Gilla

 3. Läs 666 sidor ur svarta bibeln, och mura in en dina katter in i sovrumsväggen, kasta salt över vänster axeln, avsluta din bibelläsning och säg med hög röst: Brandon Lee är min gud, och jag ska inte andra gudar hava.

  Gilla

 4. Det värsta med att du har den i huvudet är att du skrivit det här… För nu har jag fått den låten i huvudet både igår och idag när jag klickat in till dig…
  Kramar

  Gilla

 5. Låter inte bra Anna. Ofta är det av någon anledning rätt dåliga låtar som man har ringande i huvudet trots att man inte vill ha dem där! Ett tips. Kolla in den här filmen om du inte har sett den redan: http://urplay.se/164728. Det är en UR Film om Det fria gymnasiet i Köpenhamn där man har infört fullvärdig demokrati där lärare, elever och rektor har varsin röst och alla beslut tas i demokratisk ordning med majoritetsbeslut vid stormöten.

  Denna skolan har verkligen lyckats med sitt demokrati arbete. Eleverna på detta gymnasium har höga resultat samtidigt som de uppskattar att vara i skolan. Även de elever som normalt inte är i skolan är i skolan sedan detta infördes. Frekar06

  Gilla

  • Tack det var intressant att se. Mkt intressant faktiskt. Samtidigt som jag gammalmodigt blir illa berörd av att se en elev sitta med fötterna på bänken under lektion. I den klassen skulle jag genast införa att alla fick prova på att stå och tala inför klassen, och sedan redogöra för hur de upplevde olika beteenden bland åhörarna (som fötterna på bordet, svara i mobil osv).

   Gilla

 6. Jag förstår att du är ute på någon filminspelning med Turbo och Kasper igen och inte har tid med mina dumma små funderingar men när du inte är här och säger åt mig när jag är på väg att begå dumheter skämmer jag ju ut mig totalt inför hela världen. Jag blir osäker och…
  Ja, jag saknar helt enkelt när du förklarar att min plats är lååångt ner i skorna.

  Kram och hoppas allt är bra och… hm, nu gjorde jag fel som skrev så va?
  Du ser, vilse utan dig.

  Gilla

  • Ja fy sjutton det har varit hektiskt den senaste tiden med alla filmerbjudanden och premiärer.
   Nåja, nu är jag tillbaka och vill genast säga att så här kan du inte bete dig!!!
   Du verkar verkligen vilse. Tur att jag kom tillbaka!

   Gilla

 7. Jag känner för honom. Jag jobbade på turistbyrån i Kiruna några somrar. Då kunde jag skryta om världens största stad. Sen kom kommunreformen och många städer blev stora eller hur det nu var.

  Gilla

  • Medlidande mottages tacksamt av honom, tror jag. Fast jag blandade ihop två låtar, ”Där som rosor aldrig dör” är inte samma som ”Jag har hört om en stad”. Men båda önskas flitigt på begravningar.

   Gilla

  • Men det vet väl jag! Som om jag inte kände Jesus, jag! Men jag tycker att han kunde vara hygglig nog att försöka få fram sitt budskap med lite bättre musik än ”Pärleporten”!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s