Varför är alla drogrelaterade dödsfall så ”mystiska” för Expressen?

Amy Winehouse död var ”mystisk”. Anna Nicole Smiths död likaså. Michael Jacksons död var också mystisk (nåja, där har de kanske en liten poäng). Och nu är Whitney Houstons död mystisk.

Allt enligt Expressen som beskriver samtliga ovan nämnda dödsfall (plus ett stort antal andra!) som mystiska på löpsedlar, i rubriker eller i brödtexter.

Jag tror att Expressens journalister borde gå en liten kurs i vad tungt drogmissbruk brukar leda till, så kanske de inte skulle tycka att dessa dödsfall var fullt så mystiska längre.

19 thoughts on “Varför är alla drogrelaterade dödsfall så ”mystiska” för Expressen?

 1. Ja många gånger så kommer mystiska dödsfall inte så himla oväntat…ibland kan man tycka att de som drogar utmanar ödet/döden…så för mig var nyheten inte så himla mystisk..utan nästan väntad!!

  Gilla

  • Ja det är ju väntat för alla som drogar så hårt som Whitney (med tanke på att annars skulle väl hon haft i alla fall någon slags karriär det senaste decenniet).

   Gilla

 2. Lysande analys Anna!!
  Lite pinsamt med Expressens analys dock…
  Men dödsfallet i sig är ju ändå tragiskt.
  Det var en vacker röst i en talangfull kvinna!

  Gilla

 3. Expressen har skakat om i sin ordbox och tagit det ord som faller ut. Den innehåller tre ord: mystiskt, sensationellt…. och så ett till som jag inte kommer på nu, läser ju inte den blaskan.

  Gilla

 4. Jag känner väl ungefär detsamma, så oväntat är det ju knappast. Det ända jag noterat är väl bland de där snubbarna jag diggade som tonåring (okej då nu med men förhoppningsvis med lite mer distans) Rockstjärnorna som sniffade kokain till frukost och sprutade in heroin till lunch, hårdrocksgudarna (? nåja..) Sådär höll de på i sisådär 20 år och när man fick se dem i dagsdato undrade man om man legat i koma och glömt hur gammal man själv var (för de såg/ser ut som 100 bast) Men när de äntligen börjat sluta med skiten då gick de 3 veckor och så var det ajöss med dem. Det är ju svårt att förstå det där med att man kan fylla kroppen med så mycket gift, under så lång tid och sen när man slutar koola vippen. :/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s