Kastrera era katter eller kastrera er själva!

Om ni är så dumma att ni skaffar katter och låter bli att kastrera dem och sedan låter dem springa ute är mitt råd att ni kastrerar er själva omgående. Vi vill inte ha fler människor av er sort springades lösa på gatorna, på barer och i parkerna så att ni kan föröka er hursomhelst!

Anledningen till att det är så svårt för många att få tillbaka sin bortsprungna katt (jag är ju som de flesta vet i den situationen nu) är för att kattens status fortfarande är låg. En hund utan ägare reagerar de flesta på i Sverige, tack och lov, men det finns så många lösa och oidentifierbara katter att få bryr sig. Så många ”huskattungar” (dvs ungar födda utan avsiktlig avel) kommer till världen bara för att ägarna inte orkat masa sig till veterinären och bekosta en kastrering av sin katt. Förut, och ibland fortfarande kallas dessa katter för bondkatter. De är kattungar som är svåra att ”sälja” då utbudet är enormt av huskattungar, trots att ägarna gör sitt bästa på Blocket… Därför är det lätt hänt att många av dessa kattungar hamnar hos personer som inte bryr sig så mycket ”om katten sticker”. Dessa (vilsna) övergivna katter stryker sedan olyckliga omkring, och får ungar som varken är vilda eller tama.

Jag tror på det jag läste i en artikel att ”sommarkatten” är en myt, riktigt så tror jag (hoppas jag!) inte människor beter sig i dag, men helt klart är att införskaffandet av katt fortfarande sker betydligt mer oplanerat och ansvarslöst än när det gäller hundar.  Få, förutom de som är riktigt stora djurvänner, orkar därför bry sig om alla efterlysningslappar över bortsprungna katter, tror jag (såvida det inte finns en saftig hittelön att hämta ut, kanske). Till oändlig skada både för katterna och deras hussar och mattar.

5 thoughts on “Kastrera era katter eller kastrera er själva!

    • 🙂 Det också, kattrea är det varje dag på ”blocket”. Förutom att en del helt uppenbarligen försöker tjäna sig en rejäl hacka på sina husdjur ”utan anledning” så att säga, vilket också är rätt olustigt att se.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s