Får jag presentera Vera

Nu har Vera, eller som hon egentligen heter Vox Bauers Cerwin Vega (alla i deras kullar är döpta efter högtalaranläggningar!) varit hemma sedan i onsdagskväll och det har gått över förväntan. Visst blev Kasper lite upprörd i början när det kom hem en katt han inte kände i transportburen, men det la sig snabbt för hans del. Jag hade varit orolig för att han skulle må dåligt och börja stresskissa av att ha en ny katt på sitt revir, eftersom han förut tydligen gjort så när han varit på kattpensionat, men efter ett tag kunde han inte ha brytt sig mindre. Han åt, lekte, kelade och var precis som vanligt. När han fick syn på Vera ville han gå fram och nosa på henne – nyfiket, men inte aggressivt. Snälla, duktiga, älskade Kasper!

”Hon verkar väldigt arg, den där tjejen” sa Kasper efter att Vera med sin tass återigen visat vad hon tyckte om att han kom alltför nära.

Vera var däremot rädd för honom och är lite fortfarande och kröp in under soffan (där han är för stor för att komma in). Om han kom nära morrade, fräste och spottade hon. Men så fort Kasper var utom synhåll, eller var instängd i köket någon timme, kröp hon fram och ville kela och beklagade sig: ”De ä tlåkit undel soffan!”

Och snart ville hon ”kolla vad vi har för leksaker”.

Nästa dag vågade hon vara i samma rum som Kasper bara han inte kom för nära, och i dag har Kasper fått sniffa på henne två gånger utan att hon fräste. Så jag tror det kommer gå bra.

Bilden: Vera i sin uppväxtmiljö bland andra Cornish rexkatter i Ånge. Hon är drygt ett år.

24 thoughts on “Får jag presentera Vera

 1. Grattis till nya familjemedlemmen!!
  Roligt att det gick så bra redan från början. Nu kommer det nog bara att gå ÄNNU bättre!! 🙂

  Gilla

 2. Vera har oerhört vackra ögon, och jag vet ju hur len pälsen är. 🙂 Hon är bedårande! Vad roligt att det verkar gå bra med henne. Här har det blivit en hundvalp, mina vuxna hundar ”är som barn på nytt”. Väldigt kul.
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

 3. Grattis till nya flickan! Hon är supersöt och vi är glada att höra att hon och Kasper kommer så bra överens! Vera är så slank och långbent jämfört med våran runda kattflicka att vi har visat bilderna på Vera för henne och sagt: ”Titta, så här ser en modell ut!” 🙂

  Gilla

  • Haha – det låter jättepedagogiskt att göra så! Blir finfint när du får en dotter en dag och visar henne modemagasinen! Jag däremot är jättebra med Kasper och säger: Jag tycker om dig ändå, fastän du är en fetknopp!
   Tack f ö! Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s