Varför vill ingen bråka med mig nuförtiden? (Om vargar och trohet m.m.)

Jag minns Aftonbladet-tiden jag. Då försiggick alltid något bråk  i något hörn på denna bloggportal, bråk som man med liv och lust kunde ge sig in i. Man behövde aldrig lida brist på bråk!

Men nu – möjligtvis kan jag få en och annan förorättad ”jämställdist” att spy lite galla över mig när jag skriver om bloggen Genastspytt, men det är ungefär det enda. Ska det behöva vara så?

Jag undrar därför om det här kan provocera någon:

Varför är kvinnor så förutsägbara? Fråga dem vilket djur de identifierar sig mest med och svaret är givet: ”En katt!”. Med detta vill de få oss att inse att de minsann är självständiga, oförutsägbara, viga, mystiska och sparsmakade – hur illa detta än stämmer med verkligheten. Varför kan ingen kvinna bara erkänna att hon är en Skotsk terrier eller en dvärghamster?

Sen skulle jag även vilja reta upp en del män. För ett tag sedan blev jag raggad på av en synnerligen gift man, en ”snäll och välartad” sådan för övrigt. Han menade dock att han ”ibland blev en varg” och att detta var förklaringen till hans raggande på andra kvinnor. Därför var det så bra att jag satt inne med kunskapen om att vargar är monogama medan tamhundar är polygama, och kunde vidarebefordra denna kunskap till honom.  Jag förklarade helt enkelt att antingen ser du dig själv som en varg, och då håller du dig till din hona, eller också ser du dig själv som en mops och då är det fritt fram att ränna runt kvarteret och para dig med så många som möjligt! Jag tänkte då själv att ”där fick jag till det”. Fast det fick jag kanske inte.

32 thoughts on “Varför vill ingen bråka med mig nuförtiden? (Om vargar och trohet m.m.)

 1. Jag är en Fransk Fralla, uppblåst, stöddig och dreglar …….
  På aftonbladets tid var det livat, här känns det som att inget händer….
  Bra ide att reta upp någon/några, jag hjälper gärna till …..
  Gör upp en strategi

  *Undrar var Kettu tog vägen*

  Gilla

 2. Jag skulle vilja påstå att du VERKLIGEN fick till det!!!!! 🙂 Som den mops han var hoppas jag att han drog sig undan med svansen mellan benen illa kvickt. 🙂

  Gilla

 3. Kvinnor är nog dvärghamstrar och män möss, nyfikna men hoppar snabbt undan när det blir farligt… Men vänta, gnagare hela bunten… Då måste jag jaga lite… Jag är nog en sparvhök…

  Jag asgarvade… Bises

  Gilla

 4. Djur som jag identifierar mig med? Elefant. Stor, stark, moderlig och med gott minne, bestämmer själv vem som ska betäcka mig. I mitt nästa liv ska jag födas som elefant, har jag tänkt mig. Eller så har jag varit elefant, Afrikansk elefant, i mitt förra liv.

  Ingen idé att bråka med mig alltså. Jag bara svingar lite med snabeln och trampar på dig sedan. Synd bara att det finns så få brunstiga hanar häromkring.

  Gilla

 5. Nu blir jag förnärmad, du har ingen aning om vilket djur jag identifierar mig med bara för att jag är kvinna. Det skulle faktiskt kunna vara vilket som helst, elefant, krokodil, näbbmus, you name it!

  Du vill att jag ska avslöja vad det är i mitt fall? Tja, katt så klart! Vad annars finns det!?

  Gilla

 6. Givetvis katt! Jag är ganska lat, en smula självupptagen, tämligen belåten med mig själv och mitt yttre, skulle varmt uppskatta om andra tog hand om mat, städning, klappning så jag kan sova en stund till i soffan. 😉
  Eller möjligen en björn. Jag skulle gärna gå i ide på vintern.

  Gilla

 7. Ja jag grymtar rätt bra (särskilt när jag sover) och älskar att bli kliad på ryggen.
  Så jag är nog en tamgris. Med tanke på mitt utseende är jag kanske ett sånt där hängbuks svin.
  Menar du att ingen vill bråka med dig längre!!!
  Ja det är priset man får betala när man blir en för trevlig tjej.
  Det var mycket bättre på den gamla goda aftonbladet-blogg tiden.
  Då bråkade alla med alla ständigt och inte en käft var trevlig! =))))

  Gilla

  • Tack snälla Peggy Bell!
   Ok. Fast jag tycker du verkar vara väldigt stark för det mesta. För om man är verkligt stark ingår det att visa att man ibland är svag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s