Ett bröllop någonstans i skogen – New oanonym edition!

I helgen var jag på det finaste bröllop jag varit på, då två mycket närstående personer till mig gifte sig. Dessa närstående var inga mindre än min älskade bror Martin och hans älskade Lotta! Tillsammans med prästen var vi sju personer som firade deras bröllop. Det var alltså en intim och privat tillställning och från början, dvs i första versionen av detta inlägg, visade jag inte några ansikten förutom mitt eget, men nu har jag fått brudparets välsignelse att ”visa allt” och det gläder mig väldigt! (Då bloggen även för mig är en slags dagbok över viktiga händelser i mitt liv.)

Bröllopet ägde rum vid ett litet torp långt ute skogen med lövträdens susande som  bakgrundsljud. Här är altaret:

Här är altaret med tillhörande präst och tillika brudens kompis, Ylva.

Det fanns ett festbord också, där vi åt bröllopstårta och där det fanns lite presenter från de närmaste som visste om bröllopet:

Paret på bröllopstårtan, som var tillverkat av brudens svåger, liksom själva tårtan, var inte precis porträttlikt, men det var väldigt fint ändå:

Så här kan det ha sett ut när brudparet var på en av sina fjällvandringar och stod på toppen av något högt berg, som Kebnekaise:

Jag själv försökte se djup och intressant ut när vi konverserade vid bordet. Det lyckades så där.

Min present var två katter, eftersom jag anser att ett hem inte är ett riktigt hem utan detta. Här är brudgummen med deras nya små skyddslingar:

img_0654

Ni ser kanske själva vilka katter de påminner om, och tyvärr är det väl inte helt olikt Kasp… att äta tills han stupar. Eller har han tagit sig en slick runt vinglasen nu igen?

Tyvärr gick inte heller allt annat planenligt. En av bröllopsgästerna blev väldigt hjärtsjuk under festen, så vi blev tvungna att flyga in ett hjärta för transplantation. Vi la det på vedkaminen för att tina medan vi sövde patienten. Tur att brudgummen just är färdig läkare!

Nä, nu erkänner jag att föregående stycke i det här inlägget är det enda som inte är riktigt sant, även om det är sant att brudgummen just är färdig läkare. Sant är däremot att vi fick skivat rökt renhjärta på toast med sallad och balsamvinägrett till förrätt, tillagat av brudparet. Det var ett gott hjärta!

(Det fanns ett barn med på bröllopet som inte gillade sallad, därav att den översta vänstra tallriken inte är lika elegant som de andra.)

Sedan åt vi  god varmrätt och efterrätt och kaffe och konjak och sedan var alla ganska trötta.

Tyvärr fick brudparet inte plats i stugan när vi skulle sova så de tältade i stället.

Sedan den dagen, dvs i lördags, är de lyckligt gifta! Tror jag i alla fall! Och jag är väldigt glad för deras skull, men också för min egen för att de båda är en väldigt viktig del av mitt liv. Och för att jag fick vara med vid deras bröllop.

Tillägg senare: Då jag ser att detta inlägg får en del besök fortfarande, vill jag bara nämna att detta är en ny version av ett tidigare inlägg. Tyvärr förlorades alla välgångsönskningar och hälsningar när jag skrev det nya inlägget, men de fanns där!

5 thoughts on “Ett bröllop någonstans i skogen – New oanonym edition!

 1. Jag förstår att det var det finaste bröllop du varit på, mitt i naturen, kan det bli bättre?! Men: var du tvungen att verka så blasé? Som om du hade varit med om det hundratals gånger och knappt stod ut. Nu kan du alltså titulera dig bröllopsfotograf, de är högt ansedda de!

  Så tråkigt att glädjen inte var ogrumlad. All lycka till det vackra brudparet och måtte sjukdomen snabbt ge med sig!
  Kram

  Gilla

  • Vaddå måste jag verka blasé? Jag vill bara vara lite svår liksom. Så att folk fattar att de ska ta mig på allvar och lyssna uppmärksamt när jag pratar så de inte går miste om något djupt och tänkvärt!
   Ja, det hoppas vi. Kram

   Gilla

  • Visst kan jag titt-ulera mig det, titt som tätt! Jag har dock redigerat inlägget när det gäller den grumlade glädjen, för glädjen var ogrumlad just denna dag!
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s