Även jag hade en gång en fallskärm

Grevinnan Blåst skriver i dag om fallskärmar. Även jag har haft en sådan. Men jag blev inte rik av den, utan mest fattig (kursen var dyr och sedan hoppade jag, av olika anledningar, bara två gånger.)  Kan jag bevisa att jag hoppade? Ja det kan jag, om jag kommer mig för att omvandla den gamla VHS-kassetten där jag hoppar till DVD. Men det gör jag nog inte. I synnerhet som jag hade en sådan ful hjälm på mig. Men här är ett par foton av videon (som filmades av en av instruktörerna) på min TV:

IMG_0853

Här en redan utbildad hoppare som dessutom hade en snyggare hjälm än jag:

IMG_1650

IMG_1629

Det jag särskilt kommer ihåg från detta är att jag just i uthoppsögonblicket vände mig om till instruktören och sa: ”Var är gropen? Jag ser den inte!” (Jag menade den sandgrop på flygfältet som man ska sikta på att landa vid.) Han pekade då nedåt (som ni kan se på bilden ovan) varpå jag tackade för informationen att få veta att den låg nedåt och hoppade.

26 tankar på “Även jag hade en gång en fallskärm

 1. Det förvånar mig inte alls att du hoppade. En riktig våghals! Själv skulle jag darrande krupit ihop och erbjudit mig att betala dubbel kursavgift för att få slippa. =)

  Gilla

  • Våghals och våghals, jag fortsatte ju inte. Ville mest bara ha gjort det och så skulle jag skriva en artikel om det – då kan jag göra vad som helst!
   Kram

   Gilla

 2. Hej,

  Jag kom precis på att världens bästa blogginlägg som du skrev en gång i tiden är återigen på tapeten. Jag tänker givetvis på all debatt om näthat och ditt blogginlägg där du demonstrerar hur ett bloggkrig kan se ut. 🙂

  Kan man få be om en repris?

  Gilla

  • Ja jättehögt och därför var det inte läskigt. Jag är bara extremt höjdrädd på låga höjder!
   Ang videon så hoppas man ju att alla passar sig nu, när de vet hur dräpande jag kan vara.

   Gilla

 3. Vad roligt Anna. 🙂 Själv hoppade jag 10 hopp i Gryttjom, Stockholm fallskärmsklubb innan jag gick i pension (kom på att jag var höjdrädd). Vilket år var detta? Jag gick där 2007. Då började man med hoppen från 4000 meter och avslutade kursen med de låga hoppen som en examination. Tack för en bra blogg! Kramar!

  Gilla

  • Åh det här var mycket längre sen, typ 20 år, fast det känns bara som ungefär fem! Jag hoppade mitt första hopp sent på säsongen och då var det 1000 meter som gällde. Sen blev det andra hoppet inte förrän nästa säsong och då hade jag bestämt mig för att byta till ”höghöjdskursen” så mitt andra hopp var från 4 000 m. Men då jag hade känt eufori efter mitt första hopp kände jag bara olust och tomhet efter det andra. Förstod först senare att jag redan var på väg in i en av mina återkommande depressioner då.
   Tack för att du läser! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.