Det ska vara roligt att gå på Sfi!

Det tycker i alla fall jag.

Därför har jag köpt ett halsband med en bärlock som föreställer två körsbär! Då har eleverna något som är roligt att titta på i stället för min mage, som ju inte är särskilt rolig att titta på.

Men om de inte tycker att det här halsbandet är roligt så vet jag faktiskt inte vad som skulle kunna roa dem.

IMG_3805

P.S ”Jag”: Jag undanber mig det du tänker skriva!

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

18 reaktioner till “Det ska vara roligt att gå på Sfi!

  1. Men äh… vad ska jag då skriva? Då börjar jag om då. Dina elever har jätteroligt när de tittar på dig. Trevliga tjejer växer inte på träd som körsbär gör.

    Gilla

      1. Vore det bra eller dåligt i så fall? =)
        Nej, vem/vad Sandahl är vet jag inte. Magnus Johansson är vad som står på id-kortet.

        Gilla

        1. Dag Sandahl är en präst, känd för sin inställning till kvinnliga präster. Jag debatterar just på hans blogg och i kommentarerna dök det upp en Magnus som verkade mena att jag borde känna till honom! Fem minuter senare kommenterar du – som tydligen inte är samma Magnus – på min blogg. Undrade bara om ni var samma person!

          Gilla

  2. Jag.. har ju redan kommenterat.. så då låter jag bli
    eller? Nu blev jag konfunderad ;P
    Men att något körs och något bärs är det inte samma sak? körs+bärs
    Snyggt halsband hur som helst!!!
    Godnattkram frå mogi

    Gilla

  3. Hej, kul att läsa din blogg. Såg att du skrev om skräckföretag med dålig lön. Har du jobbat i något av dem? Är det bättre inom kommunal Sfi? Ungefär hur mkt kan man begära som sfi lärare, alltså behörig? Det verkar finnas mkt jobb som sfi lärare nu, är det lätt att få jobb om man har högskola?

    Gilla

    1. Jag lovar dig – det är mycket bättre inom kommunal sfi. På alla sätt och vis och faktiskt. Även för eleverna. Och då har jag ingen ideologisk princip bakom, bara erfarenhet av verkligheten och mina kollegors erfarenheter. Vi har ibland sagt att de kommunalanställda som klagar på arbetsvillkoren aldrig varit anställda hos en privat anordnare. (Därför kan det vara bra att jobba hos en sån först så förstår du sen vad du ska vara glad för!). Det värsta skräckexemplet av alla någonsin var Humanus Utbildning, där jag jobbade en termin, men även Lernia t ex kör hårt med sina lärare. Det handlar om 28 undervisningstimmar i veckan, medan vi har 18,5. Till exempel.

      Men fråga inte mig om lön, jag har alltid haft det lite typiskt kvinnliga draget (tydligen) att lägga mig underkant när jag begär lön! Jag är heller inte behörig, fast har dock en högskolexamen i svenska. Men nånstans mellan 26 och 30.
      Kul att du gillar min blogg!

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.