Vi skyndade åstad

Jag och mina sfi-elever skyndade åstad till Storkyrkan och Gamla Stan på terminens näst sista dag, och där funno vi Maria och Josef! Och en kissekatt. Ingen bebis än, det var det ju lite tidigt för. Mina elever uppskattade detta, även om mina syrisk-ortodoxa elever nog annars tänkte att Maria lättast kan nås i Tensta nu för tiden.

005-ed

Nästan alla tände ljus i ljusgloben.

009

Efter att ha besökt julmarknaden på Stortorget och kollat in Slottet och Riksdagshuset från utsidan skyndade vi åstad till Jakobsberg igen. Och var så där lite lagom trötta som man brukar bli efter studiebesök i grupp.

Senare tillägg: Missuppfatta mig inte och tro att jag raljerar här över bilden av Jesus mamma Maria som kunde anas i molnformationen ovanför kyrkan i Tensta. Min tro är att om Gud finns går det inte att skilja fysikaliska fenomen från det vi kallar ”övernaturligt” på så sätt att även om en naturlig fysikalisk orsak finns till något bevisar denna inte med nödvändighet frånvaron av Gud i densamma.

22 thoughts on “Vi skyndade åstad

  • Haha. Ja det är mycket som kan gå fel med en julkrubba. Åsnan kan till exempel fälla åsnelortar, såsom åsnor brukar göra, och lejonet har kanske ätit palmblad för att rensa magen och just levererat en spya och det ena med de andra. Då får man vara glad att i alla fall Maria har benen ihop, för tydligen kan man ”bli av med mödomshinnan” genom ridning eller ”våldsamma lekar” och det hade varit tråkigt i Marias fall för hur skulle hon sedan kunna bevisa att hon verkligen var jungfru?

   Gilla

 1. En trevlig tjej är en Trevlig tjej! Så är det bara. Missuppfattar någon något i inlägget ligger det hos dom.
  Ja jag tittade in bara för att jag ville önska dig en riktigt God Jul!
  (Och det var inte ironi) God Jul! Kram =)

  Gilla

  • Din fråga är fel ställd. Det är inte fråga om ”kommer att” utan att de redan har råkat ut för detta. En del slängde jag åt lejonet, en del tappade jag bort längs vägen, eller om de tappade bort sig själva, för sånt händer vid studiebesök, och resten lät jag bli kanonmat med Livgardets försorg.
   Jag tycker ändå att de bör vara tacksamma över att få vistas i det fria och demokratiska landet Sverige!

   Gilla

  • Nej så kul att jag skaffade en gran tänkte jag inte att de skulle få! Jag kan se det hela framför mig…Vänta bara, din hund har inte lyckats än kanske. Men när du går hemifrån så firar han nog jul på egen hand ska du se!
   Tack detsamma till er!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s