Den svåraste av alla blommor

Den svåraste av alla blommor att fotografera är: Amaryllisen! Den är så vacker i verkligheten men är väldigt svår att återge på bild i all sin utslagna prunkighet. Jag har försökt med detta under många jular nu, så jag vet.

Den som lyckas ta en bra amaryllisbild förtjänar därför ära och berömmelse. Och för all del en massa pengar också.

IMG_4043-ed

Inte heller den här bilden kommer att göra mig rik, inser jag.

19 thoughts on “Den svåraste av alla blommor

 1. Det är kanske inte rätt ände att börja i om man ska blir rik på sina bilder. Jag tycker att du har närmat dig amaryllisen ur rätt vinkel och visar dess sensuella sida, rakt in i härligheten!

  Gilla

 2. Jag har aldrig tänkt på att det skulle vara något sensuellt eller erotiskt med amaryllis. Men nu när jag förstått det, har jag hackat mina båda i bitar och slängt, mitt hem skall inte vara något syndens näste.

  Gilla

 3. Jag tycker nog att din bild är väldigt fin! Den ser ut som julen själv 😎 Jag har en rolig bild på en amaryllis. Den blommar så vackert och fint. Mitt bland alla petunior, pelargoner och lobelia, mitt i sommaren. Det var en som jag hade satt undan ett år, som tydligen inte kunde läsa almanackan, så den tog sig till att blomma i juli i stället. Ungefär som om Ängeln Gabriel skulle komma och fira midsommar med dig 🙄

  Gilla

  • Det vore hemskt! Om Gabriel gjorde så alltså. Men förstår att du menar att det vore konstigt. Finns den på din blogg? Besöker den nu för att undersöka detta.

   Gilla

   • Nej tyvärr, den finns inte på min blogg, det är ett gammalt foto, du vet sånt där på papper som vi dinosaurier hade innan mobilkamera och datorer 🙂 Men jag ska se om jag kan scanna in bilden med hyfsat resultat, så kanske du kan få se den i alla fall 😎

    Gilla

 4. Anna. Det är känt att rött är en svår färg att fota. Det blir lätt utfrätt eller en helt annan nyans än i verkligheten. Googla på det så får du se diskussionen, min lilla hjärna orkar inte begripa mer än lite av det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s