När jag slaktade påskalammet

Jag slaktade påskalammet förra helgen och ville föreviga det hela med en bild. Men så typiskt att påskalammet inte är ensamt på bilden! Men det upptäckte jag inte förrän jag redigerade den.  Alltid måste man vara vaksam mot tjuvar som vill stjäla ens mat!

IMG_5522

Bilden: Jo, jag tycker också att den är lite makaber, men trots allt kan vi inte äta kött utan att ett djur dödats. I möjligaste mån tycker jag vi bör köpa kött där djuren uppfötts så att de inte plågas under sitt liv eller onödigt mycket under slakt. Jag själv köper ganska ofta viltkött – då vet jag att djuret haft ett ”riktigt djurliv” medan det levde.

11 thoughts on “När jag slaktade påskalammet

 1. Jag är ju lite enfaldig så jag ser ju inte mer än köttet på bilden.

  Om man ska tro Bibeln så var vi först vegetarianer. Gud gav oss rätten att äta frukt och vad helst jorden gav. Först efter Noa och syndafloden uppmanades mäniskan att äta kött och råda över djuren.
  Så kanske vår ursrungliga meny var frukt och grönt. Men det är svårt få all näring ur en enbart vegetarisk kost, det kräver kunskap och engagemang om man ska fixa det. Man kan t ex se på indierna som nu börjar ha råd med kött, de blir längre och kraftigare.

  Vad det nu har med saken att göra…

  Gilla

  • Vet man det, att Bibeln menar att vi var vegetarianer, eller bara nämns inte kött? Ja, man får B12-brist om man är vegan tror jag, men en vegetarian kan visst få i sig alla proteinkällor om man också äter mjölkprodukter. Tror jag. Just det där med längden är ju lite knepigt. Många av mina elever säger att det beror på maten hur lång man blir, men i Medelhavsländerna äter man väl i allmänhet bättre men ändå är de kortare där…

   Gilla

   • Vid skapelsen får människan äta av allt vad jorden ger av föda, frön och frukt o s v. Kött nämns inte. Men det gör det efter syndafloden.
    Om man ser gamla klänningar från 1800-talet så är de nästan i barnstorlek. Det fanns långa människor förr, men de var inte så många. Peter den store – rysk tsar i slutet på 1600-talet, början av 1700-talet – var över två meter lång.
    Kanske man vid medelhavet är genetiskt korta?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s