Fåret bär Prada!

IMG_6098Det ni ser på bilden är världens mest välparfymerade får.  Jag kunde inte motstå att köpa fåret som souvenir på Island, men då det är gjort av fårpäls och luktade lite får fortfarande var det en oemotståndlig leksak för Vera. Så vad göra?

Jo, jag tog fram min Pradaparfym och duschade ner hela fåret. Det luktade inte alls bra, tyckte Vera.  Men nu får fåret vara ifred, och står och stinker italiensk parfym så det står härliga till på mitt köksbord.

22 thoughts on “Fåret bär Prada!

 1. Åh, men en sån söt fåronge! Lite kluven är jag, men du är ju en trevlig tjej, så jag går med på päls på får?? Hmm?
  Ja, eller nåt.
  Den ser bedårande uti alla fall, och jagade säkert också köpt den.

  Gilla

  • Jag litade på vår värd som sa att inga djur dödades på Island bara för pälsens skull. (Vi besökte för övrigt även ett ställe där man ”tillverkade” pälsar av bl a får, hästar och en hel del andra djur) Är du vegetarian förresten?

   Nåja, klart att du hade köpt dig ett eget får om du kunnat.

   Gilla

   • Ja, jag har hört att man har, ett i mina ögon sympatiskt sätt att ta reda på djur på Island. Jag kan inte säga att jag är vegetarian, men jag äter sällan kött?! Hmm..
    Men eftersom jag känner mig knuten till många djur, är det rätt jobbigt att äta dem liksom, men detta är en lång utläggning i frågan, å den ska jag bespara dig, så kort sagt: jag är inte vegetarian tyvärr.
    Ditt får är jätte jättefint tycker jag, å jag är lite avundsjuk på dig för det 🙂

    Gilla

    • Jag själv tycker det är svårt med köttet. Men jag mår absolut inte bra av ett stort kolhydratinnehåll i maten, som i bröd och frukt. Samtidigt så borde jag avstå kött mer med tanke på djurhållning och slaktmetoder, det är det största problemet med köttet, enligt mig. Jag känner mig lugn när jag äter t ex älgkött för att älgen har levt i frihet och för att vi måste skjuta älgar när den inte har så många naturliga fiender.

     Gilla

     • Jag förstår att du har ungefär samma ”upplevelse” som jag. Jag mår helt klart bättre när jag hittar på egna, veggierätter, men Mr skägg tror inte att han överlever utan kött. Tack å lov gillar han fisk och kyckling (som om det vore bättre) och mitt sinne stillas något 🙂

      Gilla

   • Öh? Jo jag fångar vad jag vill! I tanken åtminstone!
    Va hetterenuigen? Freudiansk felskrivning?
    Jagade får blir inte fångade. Av mig för då hade jag inget får att jaga, å fick lamm… Nä, detta kan jag inte krångla mig ur, även om jag håller med som vanligt 😉

    Gilla

 2. Om fåren är vilsen, den skall inte bli rädd. Den skall låta sig finnas.
  Naturen är inte vilse, naturen är här.
  Fåraherden kommer efter den och skall föra den hem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s