Hälsans stig med cigarr

Den näst sista dagen på terminen kunde vi inte vara i klassrummen, eftersom det pågår renoveringar där. Det blev därför en promenad för hela skolans elever tillsammans med oss lärare för att visa de fina naturområden som finns i Järfälla nära den sfi-skola där jag arbetar. Vi gick längs den promenadslinga som kallas Hälsans stig (detta namn på promenadslingor återfinns på flera ställen i Sverige.)

Vädret var fint och promenaden verkade uppskattas. Extra festligt blev det då en äldre herre bland våra elever under hela promenaden rökte cigarr, av ”dyraste sorten” som han sa själv. Det tycker jag var utmärkt gjort i all sin ”osvenskhet”! Självklart ska man röka dyra cigarrer när man promenerar på Hälsans stig, när skulle man annars göra det?

2 thoughts on “Hälsans stig med cigarr

  1. Ja hälsa kan ju faktiskt finnas även hos livsnjutare. Medans en del hälsofanatiker drabbas av ohälsa trots sitt goda leverne. Kanske inte så dumt att blanda lite av båda delarna. =))

    Gilla

    • Jo. Tydligen är det genetiken som styr hur länge vi lever. Såg tre syskon intervjuas i ett TV-program, de var alla över hundra och två av dem hade rökt två paket cigaretter varje dag i hela sitt vuxna liv… Men har man fel gener så påskyndar man sjukdom och för tidig död än mer genom rökning, förstås.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s