Rädisan

Rädisan är en röd grönsak som jag tycker sådär om. Vad tycker ni om rädisan? Kan den kombineras med någon annan matvara som lyfter rädisan från att vara medioker till att bli en smaksensation?  Ge mig era bästa tips på hur man äter rädisor! Salt och citron har jag redan testat, och då tyckte jag att saltet och citronen var gott men rädisan lika småtrist som förut.

IMG_6448

12 thoughts on “Rädisan

  1. Mitt tips – eftersom jag förstår rädiseproblematiken (inbillar jag mig).

    Detta får vara den gång då utsidan räknas. För snygg och vacker och nästan lite gullig är den. I alla fall.

    Trevlig helg!
    Kram

    Ingrid

    Gilla

    • Ahh – tänk att du var så ytlig och utseendefixerad! 🙂
      Men trevlig helg har jag, och inte bara det, utan även semester sen i går!

      Kram tillbaka

      Gilla

  2. Eller skär den i bitar och vänd den i olivolja med citronsmak, sockerärter och salladslök i en teflonstekpanna. Gott som varm sallad till t ex en köttbit och potäter.

    Gilla

  3. Ännu en gång erbjuder naturen en produkt som kan höjas upp till en status för tillbedjan. Nya potatisar, sill, lax, brokolli, gräslök,alla sallader,blomkål, belgisk öl….gör oss lyckliga.
    Tack naturen, vi hör till dig och återkommer till dig för att vara ett med i det eviga kretsloppet.

    Gilla

    • Nej. Rädisan gör mig inte lycklig! Den gör mig bara ljummet nöjd, om jag får andra lite smaskigare saker att äta till rädisan, som till exempel sill eller lax. Så det så. Rätt ska vara rätt, och rädisan är inte en rätt som gör mig lycklig!

      Gilla

      • Rädisan i sig gör ingen lycklig, men som en ingrediens i sallad, vilket ackompanjerar biff tournedos med madeirasås och rätt vin och rätt sällskap, gör vem som helst lycklig för stunden.Lyckliga stunder är bra samlingsobjekt.

        Gilla

  4. Varför krångla till det? Rädisan äter man som den är, helt naken och oförfalskad. Men erkänn att du satt och dreglade över Ernst och då borde du veta att man gör en potatissallad med rädisan som smakförhöjare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s