”Vakta din jävla tunga hora! Jag har slagit folk sönder och samman för mindre.”

Förlåt mitt språkval, men jag bara citerade en kommentar riktad till mig, då jag kritiserat ett par män som i ett kommentarsfält under ett TV-program kommenterade en kvinnas utseende negativt, ett program där hon berättade att hon blivit mobbad under hela sin skoltid. Hm, hörde jag att någon trodde att FI skulle gå framåt det här valet? Att rösta på dem är dock inte min lösning på problemet.

Men det som jag tänker är: Vad gjorde dessa män på svenskalektionerna när de gick i skolan? Eller var det svenskläraren som var usel?

Det är ju nämligen helt uppenbart att män i dag helt saknar synonymer till hora och fitta och därför överanvänder dessa ord fullkomligt förutsägbart när de debatterar på nätet. Det ger ett mycket ordfattigt intryck och det gör mig som svensklärare bekymrad. Om jag var deras lärare skulle jag förklara för dem att om ordet hora återkommer i texten hela tiden och överallt blir texten inte läsvänlig och kan upplevas som enahanda. Ett sådant argument skulle de väl lyssna till? Eller vad tror ni?

18 thoughts on “”Vakta din jävla tunga hora! Jag har slagit folk sönder och samman för mindre.”

 1. Heja Anna! Jag är övertygad om att det skulle vara nyttigt för dem, både för deras språkliga- och mognads utveckling, att få ha dig som svenskalärare några år.

  Gilla

 2. Skrev de bara vakta din tunga? Även där behöver de utbildas ju! Kvinna tig i församlingen var säkert det de menade. Det är verkligen synd om dessa stackars män, de behöver språkhjälp!!

  Gilla

  • Fast ”vakta din tunga” har ändå en viss poesi, det måste man väl ge dem? Nu när du ändå nämner Bibeln så tänker jag på psalmen ”Upp min tunga, att lovsjunga…” Fast det var ju inte riktigt det de menade.

   Gilla

 3. Varför använder de sig till exempel inte av ordet glädjeflicka? Även ”nattfjäril” står som synonym till hora, vilket var nytt för mig. ”Vakta din jävla tunga, nattfjäril!” ?

  Gilla

 4. ”Var försiktig med din förförisk tunga det kan få mig att känna mig otillräcklig och det gör mig så lessen att jag måste resa mig från sorgens djupa dal med kraft och förinta all motstånd för att min manlighet skal överleva.”

  Gilla

  • Just det. Fast nog är de dagfjärilar också? Någon glädjepojke har jag dock tyvärr aldrig träffat.Men så är jag ju inte nån glädjeflicka själv – förr om åren när jag jobbade i kyrkan var det mest vid begravningar, så sorgflicka vore väl mer korrekt för mig.

   Gilla

   • Jag erbjöd ett alternativ replik för dina plågoandar , tyvärr läser dom inte bloggarvärldens finare produkter.

    Jag hoppas innerligt att det finns en väsentlig skillnad i arbetsbeskrivningar mellan nattfjärils och sorgflickans jobb.

    Gilla

    • Ahh – det var eget författande! Fint var det i alla fall, en replik som du borde vidarebefordra till de här männen, för som sagt, de missar det fina.
     Tja, i stort sett var det nog väldigt annorlunda. Men jag höll ändå rätt många män i mina armar. När jag lyfte kistor.

     Gilla

 5. De har bara glömt interpunktionen, tror jag. Vakta, din dj….vla tunga h….., de vill alltså ha beskydd från dig, för de inser din storhet, fast de vet bara inte riktigt hur de ska uttrycka sig för att få det. Så tokigt det kan bli, de hade ju bara behövt säga please 🙂

  Gilla

 6. De kanske var för små för att ha ett bra ordförråd. De bara upprepade exakt vad de stora fjortisarna skriker ibland. Och så var de arga, för att en storasyster hade tagit av dem TV-kontrollen för att se just det där programmet. Det var det du fick för.

  Gilla

  • Ajdå, det var storasystertyranni som låg bakom! Nej allvarligt talat så var det från början en vuxendiskussion om en medelålders konstnär som utmynnade i detta, har svårt att tro att någon under 20 skulle delta i den.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s