Inte fräsa åt gäster

Sorry för att jag inte uppdaterat min blogg på hela två timmar, men jag har varit otroligt upptagen med förberedelser inför en syskonträff jag tänkte ordna för mina katter i helgen. När man har raskatter med stamtavla kan man spåra såväl helsyskon som halvsyskon (och andra släktingar) på nätet så jag har fått tag på nästan alla. Och tja, det blir ju en hel del katter… I synnerhet halvsyskon på pappornas sida finns det väldigt många av!

Det är mycket att tänka på inför en sådan fest – till exempel vill man ju inte att det ska bli världens kö till ”lådan” som det lätt blir på stora kattfester, så jag har införskaffat 20 st nya kattlådor. Maten blir dock inget märkvärdigt – Iams torrfoder ”Roast chicken” och som dryck genomgående vatten. Men det är väl att umgås som är det viktiga?

Ett litet orosmoment är dock Kasper. När Vera var ny och jag bar in transportburen med henne i lägenheten fräste han och slog med tassen mot buren och jagade därefter in henne under soffan – innan han upptäckte vilken snäll (och snygg!) tjej hon är. Nu har jag förmanat honom och sagt att han inte får fräsa åt sina gäster på samma sätt och jaga in dem under soffan, för det vore ytterst oartigt. ”Och då kanske de inte vill komma på kalas till oss någon mer gång!” sa jag.

I stället ska han le sitt finaste och mest välkomnande leende, som på bilden nedan, säger jag. Vilket jag säger att han också bör göra när han åker till veterinären om två veckor och ska operera tanden (det blev ju inte så populärt när han skulle ta blodprov sist).

IMG_2288Bilden: Fast egentligen är Kasper bara på väg att gäspa här. Och han är ALDRIG någonsin aggressiv hemma, men visade som sagt på andra takter hos ”den dumma veterinären” sist.

24 thoughts on “Inte fräsa åt gäster

  • Han har fått FORL, en obehaglig tandsjukdom som drabbar rätt många katter som jag förstått det (därför täcks den inte av de flesta kattförsäkringar). Men jag har ett vagt minne av att just du har skrivit om FORL eller har jag fel?

   Gilla

  • Han bits inte men hotade rätt kraftigt med att göra det när veterinären ville ”stasa” blodådrorna för att ta blodprov sist. (Men han hade lunginflammation som kattunge och blev nog rätt skrämd för veterinärbehandlingar då!)
   Sjukdomen innebär både stark smärta och tandlossning och man vet inte vad den beror på än. Det är alltså inte fråga om misskötsel när det gäller kost eller tandvård annars.
   F ö så försvann mitt förra inlägg där du kommenterat och du även fått svar för din ”bildning när det gäller Karthago” av en man – jag upplever det som att bloggen blivit ”koko” på sista tiden, eller är det jag?

   Gilla

  • Ja i synnerhet ni, som har så många katter, skulle ju få ”världens party” om alla bjuds in! Så som ni skriver, alla kan träffas och slå…som sagt leka med varandra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s