Julen är bojkotternas tid

Det är populärt att bojkotta saker på julen. Inte bara ”julklappshysterin” utan även julskinkan och julmat generellt eller julgranen och annan dekoration. Vad tänker du bojkotta i år?

Jag tänker bojkotta julefriden. Kanske genom att ringa i tid och otid till människor jag inte känner, kanske genom att börja försöka lära mig att spela valthorn. Eller köper jag en bil med tillhörande tjuvlarm som jag parkerar långt ifrån min egen gata och sen knuffar till så att tjuvlarmet står på hela natten. Det kan bli väldigt jobbigt för många. Ingen julefrid där inte!

14 thoughts on “Julen är bojkotternas tid

 1. Jag har ju bojkottat min bil hela hösten. Men nu har SL bojkottat mig(ändrat tidtabell utan att rådgöra med mig först). Så jag får i morgon bitti ställa in mig hos den. Bilen alltså. Om jag inte ska stå på en hållplats och huttra i 50 min.
  Vad är sensmoralen i detta?
  Jag har ingen aning!

  Gilla

 2. Jag önskar att julen redan var över..bojkottar hela hysterin med julen..det blir ju jul ändå. Men jag köper julklappar till mina små barnbarn de tycker ju att julen är spännande med tomte och paket…så för deras skull ”jular” jag lite ändå.
  Tänk att man kan bli så trött på en högtid att man vill bojkotta hela helgen? Förr var julafton den roligaste dagen på året.
  Så det kan bli!
  Ingen julskinka.. ingen speciell julmat alls kommer in i mitt hushåll.. jo endast en liten ”Jansson” ..grönkål kan jag inte vara utan ej heller rödbetssalladen ..och en liten chokladdoppad marsipangris som jag ska lyxa till det med på julaftonskvällen då jag firar att julafton snart är över 🙂

  Gilla

  • Förstår precis! Jag själv är inte stenrik heller, för att uttrycka mig väldigt försiktigt, och kan inte köpa en massa grejer bara för att det ska vara. Sillsalladen och Jansson älskar jag också, men jag har ett absolut krav: Det ska vara vispad grädde med lite rödbetssaft i till sillsalladen, inte gräddfil. Först då smakar det jul. Med grisarna är det lite besvärligt med framdelen av grisen, som ju ofta inte är doppad i choklad och därmed blir torr. Jag brukar därför bara bita rumpan av grisen.

   Gilla

 3. Kan tänka mig bojkotta julen… men inte ledigheten!
  Säger som de sjunger i låten av Adolhson Falk … mer lov, mer lov jag vill ha mer lov ;P
  *pustar ut i soffan efter en tuff höst*
  God …. & Gott Nytt År – 2015
  Kram från Mogi

  Gilla

  • Nej, men jag kanske kommer och bojkottar din ledighet! Tänkte åka runt ditt hus i timtals med plogtraktor/sandare med början klockan halv fyra varje morgon, oavsett om det finns snö eller is på vägarna. ”Mycket bra OB-tillägg nattetid under julhelgen!” kommer jag bara att hojta om någon klagar
   Tack detsamma! Kram

   Liked by 1 person

  • Menar du allvar med att kalla Gabriel hen? Du har alltså inte förstått hur grottmänskligt maskulin han är under sin gyllene fasad fortfarande?

   Men ang din fråga så har jag faktiskt just lackat om honom, nu när det lackar mot jul. Mer om detta i nästa inlägg.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s