Julen är bojkotternas tid

Det är populärt att bojkotta saker på julen. Inte bara ”julklappshysterin” utan även julskinkan och julmat generellt eller julgranen och annan dekoration. Vad tänker du bojkotta i år?

Jag tänker bojkotta julefriden. Kanske genom att ringa i tid och otid till människor jag inte känner, kanske genom att börja försöka lära mig att spela valthorn. Eller köper jag en bil med tillhörande tjuvlarm som jag parkerar långt ifrån min egen gata och sen knuffar till så att tjuvlarmet står på hela natten. Det kan bli väldigt jobbigt för många. Ingen julefrid där inte!

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

14 reaktioner till “Julen är bojkotternas tid

  1. Jag har ju bojkottat min bil hela hösten. Men nu har SL bojkottat mig(ändrat tidtabell utan att rådgöra med mig först). Så jag får i morgon bitti ställa in mig hos den. Bilen alltså. Om jag inte ska stå på en hållplats och huttra i 50 min.
    Vad är sensmoralen i detta?
    Jag har ingen aning!

    Gilla

  2. Jag önskar att julen redan var över..bojkottar hela hysterin med julen..det blir ju jul ändå. Men jag köper julklappar till mina små barnbarn de tycker ju att julen är spännande med tomte och paket…så för deras skull ”jular” jag lite ändå.
    Tänk att man kan bli så trött på en högtid att man vill bojkotta hela helgen? Förr var julafton den roligaste dagen på året.
    Så det kan bli!
    Ingen julskinka.. ingen speciell julmat alls kommer in i mitt hushåll.. jo endast en liten ”Jansson” ..grönkål kan jag inte vara utan ej heller rödbetssalladen ..och en liten chokladdoppad marsipangris som jag ska lyxa till det med på julaftonskvällen då jag firar att julafton snart är över 🙂

    Gilla

    1. Förstår precis! Jag själv är inte stenrik heller, för att uttrycka mig väldigt försiktigt, och kan inte köpa en massa grejer bara för att det ska vara. Sillsalladen och Jansson älskar jag också, men jag har ett absolut krav: Det ska vara vispad grädde med lite rödbetssaft i till sillsalladen, inte gräddfil. Först då smakar det jul. Med grisarna är det lite besvärligt med framdelen av grisen, som ju ofta inte är doppad i choklad och därmed blir torr. Jag brukar därför bara bita rumpan av grisen.

      Gilla

  3. Kan tänka mig bojkotta julen… men inte ledigheten!
    Säger som de sjunger i låten av Adolhson Falk … mer lov, mer lov jag vill ha mer lov ;P
    *pustar ut i soffan efter en tuff höst*
    God …. & Gott Nytt År – 2015
    Kram från Mogi

    Gilla

    1. Nej, men jag kanske kommer och bojkottar din ledighet! Tänkte åka runt ditt hus i timtals med plogtraktor/sandare med början klockan halv fyra varje morgon, oavsett om det finns snö eller is på vägarna. ”Mycket bra OB-tillägg nattetid under julhelgen!” kommer jag bara att hojta om någon klagar
      Tack detsamma! Kram

      Gillad av 1 person

      1. Vad bra, då får vi väg.. inte bara framför utan även bakom huset…. plogar du en gångstig i skogen också?
        Du är välkommen in på fika efter jobbet…
        Kram snälling

        Gillad av 1 person

    1. Menar du allvar med att kalla Gabriel hen? Du har alltså inte förstått hur grottmänskligt maskulin han är under sin gyllene fasad fortfarande?

      Men ang din fråga så har jag faktiskt just lackat om honom, nu när det lackar mot jul. Mer om detta i nästa inlägg.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.