Fler trevliga vänner

Det är tydligen inte alla som gillar duvor, har jag förstått. Och ärligt talat är det inte min favoritpippi heller, även om det är roligt med fåglar som vågar ta ur handen. Men för den som var missnöjd med mitt förra inlägg hoppas jag att denna bild faller bättre i smaken, även om det var några år sedan jag tog den utanför restaurangen intill mitt hus.

råtta

6 thoughts on “Fler trevliga vänner

  • Ja och i nästa inlägg tänkte jag… Men min egen gräns går vid spindlar. Trots att de inte har gjort mig något och också ingår i Guds skapelse så tycker jag de är motbjudande bara att se på bild. Råttor har jag inget emot som djur men har emot som ohyra naturligtvis. Den här råttan var väldigt orädd, för jag har ingen bra kamera och kunde ändå komma så nära….och sedan sist har hon fått 5 300 barn!

   Gilla

 1. Jag var ute med våran forna hund i det kallaste vinternatt och mitt på vägen satt en råtta som skakade av kylan. Djup empati som följd.Sedan dess har jag svårigheter att avsky råttor. Att även vilda djur och inte bara husdjur lider.Varifrån kan man hitta lämpliga hatobjekt?

  Gilla

  • Bra fråga, den sista… Kan bli svårt i de flesta fall kanske. Kanske bland IS-ledare. Fast där känner jag mer iskall skräck än hat.

   Jag tänkte också på hur svårt det är att hata råttor när hon på bilden hade fått ett tiotal ungar som sprang upp och ner runt en cylinder intill restaurangen och en katt som satt i timmar och hade bästa biofilmen någonsin..Katten verkade mest vilja titta men jag tänkte på råttgiftet som skyltar säger finns utlagt. De kunde ju inte hjälpa att de fötts till råttor och ville bara ha ett bra liv de också…

   Gilla

 2. ”Hatobjekt” för djur är väl ändå att ta i! Jag har svårt att tro att normala människor hatar djur.
  Men att man inte är så förtjust i djur av olika anledningar, som av rädsla eller hygieniska skäll är inget ovanligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s