Tillbaka till mina rötter

Så där ja. TV:n slängde jag ut för nåt år sen och nu har jag även sagt upp mitt fasta telefonabonnemang. Till hösten hade jag tänkt säga upp elektriciteten och varmvattnet också, om det går att säga upp.

Jag tror det kommer att hjälpa mig att hitta tillbaka till mina rötter. Att inte vara beroende av det moderna livet. Att i stället för att jaga runt på ICA i febril konsumtionshets söka min föda i naturen runt Brommaplan. Uppleva naturens växlingar. Se solen gå upp och ned från min balkong.

Inte tänka på tider utan bara vara i nuet. Skälla ut grannen som inte fattar att jag inte lever efter ”tider” och som blir sur för att jag inkräktar på hans tvättid.

Men jag vill helst behålla datorn och mobilen.

35 thoughts on “Tillbaka till mina rötter

 1. Tv och fast telefon är ute ur mitt liv sedan år tillbaka. Men jag är nog snäppet bekvämare än du verkar vilja vara… elen och varmvattnet vägrar jag göra mig av med ännu 😛

  Gilla

 2. Du är rolig du!
  Jag är teveberoende. Jag gör så himla mycket saker om dagarna och läser innan jag somnar. Jag orkar bara inte gör vettiga saker på kvällarna också. Dessutom tycker jag att det finns bra program också. Jag älskar dokumentärer.
  Visst är jag modig som vågar erkänna? Jag har ju märkt i bloggar och på fb att det är sällan tvärtemotarna vågar erkänna såna världsliga laster.

  Gilla

  • Ja dokumentärer älskar jag också. Och tittar på dem på datorn. Men min TV var gammal och eftersom jag har lätt nedsatt hörsel var det svart att höra vad de sa och jag såg inte textremsan heller. Så jag beslöt att spara pengar ett år genom att inte betala TV-lic. (Det är tillåtet att titta på datorn.). När jag får råd ska det vara en tillräckligt stor TV med bra ljud, annars kan det kvitta.

   Gilla

 3. Anna, vet du vad AKA Elisabeth betyder? Nytt från VDM:n på 61 kommentarer? Det kan väl inte vara en kyrklig titel, för hon skriver ju att hon är jurist- ja, till och med f.d. domare. VAD kan det vara för spännande? Säkert är det något mycket fint!

  Du skriver att du inte har tv. Men du ser kanske programmen i Svt play?

  Gilla

 4. Bloggblad jag ser också mycket på tv, men jag har bara fem kanaler. Och visst finns det många bra program! Jag skäms inte ens för att med glädje se Downton Abbey och Paradise och har just sett Barnmorskorna i..

  Gilla

  • Ja precis som bloggblad skriver ”also known as”. Men kul med dessa versaler, AKA VDM!
   Ja, jag tittar rätt mycket på SVT Play. Mest samhällesprogram men sist ”Our girl”.

   Gilla

  • Jag tror han tyckte att han just klämdes åt av mig när jag skrev att jag inte har förtroende för en präst som yttrar sig så anonymt på nätet och att han nu är ute i hämndsyfte. På ett kristet sätt naturligtvis. Men eftersom han kallar E för AKA så borde det betyda att han känner till att hon heter något annat egentligen. Kanske är det hennes man? Vad vet man.

   Gilla

 5. Kunde bada Första gången i år vid härlig Hässelholms strandbad.Naturen i sin mildhet gjorde att det kändes småaktigt att bry sig om hur olika Guds hängivna tjänare krigar mot diverse oliktänkande för att rädda hans rena lära. Om dom vill får dom gärna mobba mig om dom inte har någon annan. Jag försöker för min egen del att fortsätta med badsäsongen.

  Gilla

  • Du kommer inte att bli mobbad på Dags blogg, du uttrycker dig för svepande för det och det finns inget som de kan grabba tag i riktigt och vända mot dig.
   Jag älskar att bada men har blivit kinkig som äldre. Över 18 grader ska det vara, men helst över 20.

   Gilla

 6. Anna, du har så klart rätt i det du skriver till LFL om sexmobbning! Det är ju flera som har praktiserat det där, HH bland andra mot både dig och mig. Och det är väl långt över gränsen för det löjliga när man beskyller en 72-årig, värkbruten, tant för att vara sexfixerad!

  Gilla

  • Fast egentligen så är det ju inte en nackdel, skulle nog många män tycka. Och en 72-åring har i princip lika stor ”rätt” att vara det som någon annan.
   Men ja, LFL försöker på ett oerhört omoget och okunnigt sätt (är han 17 år ditt ex?! Jag trodde han var över 70) att se om han kan kuva mig med såna metoder. Det är samma metod som när unga killar i dag på skolgården kallar tjejer för ”hora” om hon inte underordnar sig och beter sig som de vill.

   Gilla

   • Med ett långt livs erfarenhet av män kan jag lugnt säga att den sortens män som dominerar på den bloggen definitivt inte ser det som positivt om en kvinna öppet skulle visa sexuellt intresse. I vart fall inte en kvinna som man har för en seriös relation. Det är andra sorters kvinnor som gör sådant i deras värld.
    Så när de gör sexuella anspelningar är detta en stor kränkning och inte någon lustig lek!
    Detta gäller såväl HH som LFL bland andra.

    Gilla

    • Jodå jag förstår det. Det jag menar är att de knappast skrämmer i väg ANDRA män på det sättet även om de själva bara är ute efter att kränka. Fast andra män bryr sig inte alls men det säger mycket om den man som tar till sånt.

     Gilla

     • Det handlar nog varken om att skrämma iväg andra, kuva eller locka, utan de anser helt enkelt att vissa människor inte är värdiga att vistas på den bloggen! Och genom att peka på kränkande sexfixeringar av något slag och hävda att vederbörande bör blockas, vill de bevisa detta.
      Se Antony idag! Varför skriver han BOD, men inte HH- han är väl minst lika tjatig!?
      Det pågår försök till utrensning av olika anledningar men ändå densamma. Det är de som är RÄTT! Det handlar om tron!

      Gilla

 7. Han försöker inte kuva, utan kränka, precis som de andra. Har skrivit om häxor igen på min blogg idag.Jag mötte samma fenomen i Småland, när man försökte nedvärdera kvinnor på det sättet. När jag guidar i Ronnebys Heliga kors kyrka brukar jag berätta om kyrkoherden, sedermera biskopen, som ledde Blekinges sista häxprocess. Detta har gamla, men fasta rötter!

  Gilla

  • Det där med mobilen kan förstås vara bra. Som när man åker ner i diket med bilen i mörkaste Småland en vinterkväll och inga hus och inga människor finns i närheten. Då är man väldigt glad över en fungerande mobiltelefon! Du måste bo i tättbefolkat område, Anonym! Det vanligaste idag är väl annars att man stänger ner fasta telefonen och bara har mobiltelefon.

   Gilla

  • Helt otroligt! Visserligen avskyr jag att svara i telefon när jag ute på stan men om jag inte kan surfa när pendeltåget är inställt skulle jag bli tokig… Och jag vet att man klarat sig ganska länge i vår historia utan mobil – eller gjorde man? Alla dog ju…

   Gilla

 8. Utan elektricitet vill jag inte vara ..och inte utan min tjocktv eller dator heller..lite bekvämligheter vill man ju ha ändå…fast jag gillar att leva spartanskt så för mycket ägodelar vill jag inte ha. De tynger ner en och gör att man inte är lika fri som om man är med mindre prylar omkring sig.
  Ibland funderar jag på hur man kunde överleva förr utan mobil och dator..men det gjorde man ju ..jag var länge motståndare till att skaffa mobil..för varför ska man vara anträffbar överallt? Men till sist fick jag ärva en gammal Ericsson och den fick hänga med tills jag fick ärva nästa och nästa ..nu har jag dotterns ”urgamla” HCT..jag kan inget om appar och twitter ..mm. Jag är nöjd ändå med livet..medn snart är det nog dax att hänga på för mobilen börjar att krångla ..kanske köper jag mig då en helt ny mobil 🙂 så man kan hänga med lite.

  Liked by 1 person

  • När man köper en ny mobil känner man sig ”ascool”. För några år sen var det ”nu har också en Ipnone minsann”. Men man, dvs jag, blir väldigt snart ocool igen för jag använder min telefon tills den tar slut och har aldrig senaste modellen.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s