Det här var inte bra

IMG_1052-ed

Inte bara var veterinären så dum som Kasper sagt att hon skulle vara, hon var ännu dummare! Hon sa nämligen att han behövde banta! (Och för er som inte vet det tycker Kasper VÄLDIGT MYCKET om att äta.)

-Hon kan banta själv, den där tjockisen! sa Kasper.

IMG_1066

Båda katterna skulle dessutom vaccineras, så Vera var med vid första besöket. Kasper försöker gömma sig i underredet till kattburen.

De hittade inget fel men vid första besöket mindes Kasper hur obehagligt det var när han skulle operera tanden förra året och var sjövild när de skulle undersöka honom. Han fick komma tillbaka nästa dag på fastande mage.

-Och då var jag inte rädd alls utan jag somnade faktiskt nästan meddetsamma, sa han. Ville inte tala om för honom att han fick en spruta just för att han skulle göra det. Men som sagt, allt gick bra och när han kom hem ville Vera trösta honom. Men han ser ut att tycka att hon nästan är för mycket hon också.

IMG_0954

IMG_0960

IMG_0969

13 thoughts on “Det här var inte bra

 1. Å på den nedersta bilden ser de ut att ha det ganska mysigt ändå 😉 Min mammas katt Björnbjörn skriker så fort han ser transportburen, nog för att vanliga läkare kan vara lite eländiga ibland, men veterinärer måste vara nåt extra illa 😉 I varje fall om man är katt 😉 Han har för övrigt ätit sånt där dietfoder från Royal Canin, och han gillar den lika mycket som den vanliga, fast den antagligen innehåller mindre kalorier.

  Liked by 1 person

  • Veterinärer vill en bara ont, tänker katten. Kasper fick också dietfoder (eller jag fick köpa snarare och det är inte billigt) som dessutom ska kunna påverka kissproblemet. Men jag tänker mig nog bara att blanda det med det tidigare som varit väldigt bra annars och gett fin päls. Dessutom tänker jag inte banta honom ett helt kilo som de sa men kanske ett halvt…Han är ju ganska gammal och får ha lite mer hull än en ung katt tänker jag.

   Liked by 1 person

  • Men jag har inte berättat att han blev förnedrad ytterligare! Han var inte helt nedsövd utan bara neddrogad så han inte kunde bitas och sprattla. Och eftersom han hade kissproblem skulle de undersöka den del som man kissar med. Och det höll de på med en bra stund. ”Det är svårt att hitta den för den är så liten och inbäddad i fett” sa veterinären när han hörde på och inte kunde bitas!

   Gilla

 2. Känner igen de där blåa boxarna. Såna har man på fängelset att lägga sina grejor i när man ska passera in. Det är värre än på flygplatsen. Jag åker dit jämt. Oftast för att jag har hakor och hyskor i bh.n. Bygel är inte tänka på.
  Och sen kommer prövningen. Efter att ha satt på sig det man tagit av sig ska lådan placeras i en hög. Det är bara att vända och vrida tills den hakar på underliggande lådor. Sen kan man börja jobba. Eller i alla fall vandra runt i kulvertarna.

  Gilla

  • Det kan vara samma. Det här är egentligen en kattbur, fast ovansidan saknas. Jag har alltid bygel-behå (det kan ju inte hänga och sladdra hursomhelst) men på flygplatsen har jag inte åkt dit. Så det är uppenbarligen hårdare när man ska in i ett fängelse, vilket iofs låter relevant. Heroin klistras annars med fördel fast utmed innansidan av en bokrygg, har jag läst i informativ litteratur.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s