– Det är inte bara er BH!

Om man behöver ett klädesplagg kan man vara väldigt säker på att katterna ligger och sover på just detta, därtill att de ”sover ovanligt gott” och aldrig haft ett så bra ställe att sova på förut. Nu brukar jag visserligen hålla med dem om (naturligtvis) att ”vi äger allt tillsammans i det här hushållet” men i morse tyckte jag de var oschysta och betedde sig som om det bara var deras BH. Så jag sa ifrån. Det tycker jag var bra gjort av mig.

IMG_1511

IMG_1520

19 thoughts on “– Det är inte bara er BH!

 1. Haft min fängelsedag. Det gäller att komma igenom säkerhetskontrollen. Man får inte ha BH med bygel eller hyskor… Hitta det liksom. Jag blir kroppsvisiterad varje gång. Eftersom den rätta Bh inte finns. Dina katter har nog också en känsla av att du kan rymma om du har hyskor i BHn.

  Gilla

  • En BH utan bygel är ingen BH. Bara fånigt koketteri, troligen med spetsar och annat tjafs. Men på flygplatser går jag igenom med min bygel-BH. Undrar om det är ”på förekommen anledning” som det är förbjudet i fängelser. Har någon fånge attackerat medfånge med bh-bygel eller sågat igenom galler med sådan?

   Liked by 1 person

   • Ingen aning faktiskt. Men det är skitjobbigt varenda gång. Man får inte ha någon som helst metall på sig. Men det jag har i väskan bryr de sig inte för. Där slinker allt med.
    Glasögonen måste av,,, Trots att jag är halvblind utan dom. Skorna och klockan. Ringarna får jag behålla.

    Gilla

    • Då är frågan vad som är lättast – att ”göra sig av med sitt knä” eller ta av sig BH:n in public inför kontrollen på flygplatser? Jag har f ö hörapparater som inte vållat problem. Men det är väl för att det är svårt att attackera någon med hörapparater.

     Gilla

 2. Men vad säger du Anna? En BH utan bygel är ingen BH? Men vad har jag då på mig varje dag? Klarar inte byglar och annat hårt mot kroppen. Inte en enda spets har jag på mina. Men Kyrkis har rätt, de är svåra att hitta och har man hittat en modell så försvinner den snart. Men vi som slängde våra BH: ar en gång i tiden klarar nog det även idag.

  Gilla

  • Jag förstår inte detta ständiga ifrågasättande av saker som jag konstaterar här på min egen blogg! En BH utan bygel gör inte sitt jobb. Den är väl ändå till för att hålla saker på plats? Och både plånbok och nycklar ramlar ur annars.

   Gilla

   • Nej, det är klart, om man tror att BH betyder Befria Händerna så behöver man kanske en bygel. Jag har ibland undrat över dessa fyrkantiga bröst som man ser på vissa kvinnor. Nu förstår jag att de är vadderade med allt som man behöver under dagen. Kanske kan en sån bröstkasse vara istf skottsäker väst också.

    Gilla

 3. Först för nåt år sen skaffade jag med bygel, har tyckt att de skurit in när jag provade första gången för många år sen. Det var en expedit som övertalade mig att pröva igen, eftersom mina behag har svårt att hålla sig i bysthöjd enär de följer tyngdlagen. Jag blev helt övertygad när jag fick hjälp med en bra modell. Fast… De rackarna försöker ändå krypa ut nedtill och söker sig mot midjan.

  Vad gäller katterna så luktar nog behån gott av matte. Jag har hört att hundar gärna käkar hörapparater för att de smakar som matte/husse.

  Gilla

  • När man köper bygel-BH ska man komma ihåg att aldrig köpa sådana på HM eller vissa postorderföretag. Efter ett ganska kort tag tränger bygeln igenom sömmen mot bröstet och utgör då ett livsfarligt verktyg (det är därför kyrkis inte får ha sådana!).

   När det gäller att de försöker krypa nedåt midjan så är det ett välkänt problem. Min lösning är att köpa en hudfärgad bygel-BH som man målar dit ”bröstvårtor” på. Sedan tar man helt enkelt aldrig av sig den! Alla kommer att gå på det.

   Gilla

  • Jag avskyr dem inte. En vän sa att hon tar av sig BH:n så fort hon kommer hem, vilket jag inte känner igen. Jag tycker att det är obekvämt utan BH. Det rör sig för varje steg man tar och känns obehagligt då. Men sedan erkänner jag också att så att säga ”formen” blir snyggare med den. ”Falsk marknadsföring” skrev någon manlig krönikör om BH:ar för några år sedan. Men det är bekvämlighet också.

   Gilla

 4. När jag som tolv-tretton år så där påtvingades bh av mamma var det bara pest. Men byglarna fanns inte då. Jag var Tviggy. Jättesmal och utan bröst. Så efter nåt år slängde jag bhn, Den behövdes ju inte. Under graviditeter o amning hade jag den. Men slängde den så fort jag kunde. Tills jag var en bit över fyrtio. Då växte mina bröst till. Så där är jag. Inte fyrtio, men bär bh.
  Kontrollerna på flygplatsen är mildare. De låter bhn gå igenom. Värst är det på häktet.

  Gilla

  • När jag läste Mia Törnbloms bok om hennes liv som knarkare lärde jag mig att man kan smuggla in knark i bokryggar och sulor på tennisskor. Men att ha en påse i vardera BH-kupa går de inte på förstås.
   Fast om man har tillräckligt mycket hängbröst kanske man kan klämma fast en påse under bröstet som stannar kvar även om man inte har BH på sig. Det skulle kunna funka?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s