Jag ville förklara ordet vinter

IMG_0241

IMG_2086

Jag vill förklara ordet vinter för er. På den översta bilden ser ni utsikten från min balkong på sommaren. På den undre är det vinter. Då har träden inga löv och som ni ser ligger det lite snö på taken. Vädret kan upplevas som kallt. Förstår ni då vad vinter är?

Till slut några gamla bilder av hur roligt man kan ha det i snön, när det är kramsnö. Nu hoppas jag att ni går ut och har roligt i snön. Och kramas.

IMG_0124

IMG_0131

23 thoughts on “Jag ville förklara ordet vinter

 1. Nej, jag förstår inte. Vad är snö? Det ser ut som om du haft katten i frysen för länge, du behöver avfrosta den. Kallt? Hos oss här i Sri Lanka fryser jag när det är +20°, då tar jag på mig långärmat. Kramar ni det där som kallas snö? Ligger ni ner på marken då? Varför kramar ni inte varandra?

  Det här bad jag min vän i Sverige skriva, jag skriver inte så bra på svenska.

  Gilla

  • Tänk att jag aldrig får några normalintelligenta läsare till min blogg. Idioterna dras till den som flugor – undrar vad det kan bero på? Men jag gjorde som du sa och tog in och avfrostade katten, och då försvann den bara! Idiotråd.

   Gilla

  • Jag förstår inte varför alla kommer hit och bråkar med mig. Jag är ju bara snäll och trevlig själv. Men okej då, nu har jag rätat upp övre huset också.

   Gilla

  • Eftersom vi är rasister också så säger vi att det är just för att du är kvinna och visar hus från Bromma. Nån måtta måste det allt vara på dessa feministiska galenskaper!

   Gilla

   • Om du bara visste hur jag faktiskt får motta seriösa kommentarer som denna när jag debatterar på en ”kvinnoprästmotståndarblogg”! Men bara av enstaka dårar, dock, men i alla fall.

    Gilla

 2. Men jag förstår inte riktigt fast du försöker förklara det där med snö. Jag förstår att snö får man från frysen. Men varför lägger man ut det på marken, är det för att man ska ha kramfest, då alla ska ligga i snön och kramas? Och vem dekorerar husen? Men vänta: när vi hedrar våra döda så strör vi vita frangipaniblommor överallt. Är de det ni gör, strör ut den där snön från de stora frysarna med helikopter till den stora kramfesten. Vilken trevlig svensk tradition!

  Gilla

  • Du har gått och blivit helt insnöad på snö – fast av en annan sort. Chocken är ganska stor. En respektabel bloggare som du (fast du gillar rostiga muttrar) sitter plötsligt på Sri Lanka och snortar.

   Gilla

   • Men kära trevliga tjej. Jag förstår inte. Nu ska jag låta min vän på bloggen svara.

    Frågorna om snö kommer från lankeserna, de begrep inte alls vad snö var när vi pratade med dem. Det närmaste vi kunde komma på var det där vita i frysen och då blev det: ”Aha, så kallt och vitt, märkligt!”

    Liked by 1 person

 3. Har roligt när jag läser dina inlägg med illustrationer. Det är bra för mitt humör. Kan ha roligt i snön också. Läst lite bakåt i bloggen. Hoppas eventuell operation gått bra, att du slipper besvär just från detta 🙂 Fortsätt skriva!

  Gilla

 4. Gå med i Kommunal, då kan du få en lägenhet mitt i centrum. Den lutar iofs lite åt vänster, men du ju ställa några tunga argument i högerhörnet för att jämna ut.

  När jag var ung vann jag en tipspromenad på att jag hade svarat så galet på frågorna. Tur att inte du var med där, då hade min galenskap inte fått blomma i eget majestät

  Gilla

 5. Men, alltså, är det ingen här som upplever himlen på den översta bilden som hotfull och ”orosmoln”? Så har jag nämligen fått veta att man ska uppfatta himlar som denna inom ”konsten”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s