Glasigt

I julas tecknade jag en prenumeration på en ytterst belevad och glassig tidskrift eftersom jag då skulle få sex Iittala-glas som jag hett eftersuktade. Det tog lite tid får man säga, men i går kom de. Och jag är så nöjd! Såna här låga glas som står stadigt på bordet i stället för höga ranka glas med smal fot is tha shit, eller ”är skiten” som vi säger på svenska.

img_2320

15 thoughts on “Glasigt

  • Detsamma till dig Ingrid! Men dock är det Låååååångfredag först, före den glada påsken, och då är alla mataffärer stängda som när jag var liten…eller inte. Varför heter det förresten ”Good Friday” på engelska? Medan ”readagen” heter Black Friday?

   Gilla

 1. Är du lika nöjd med tidskriften?
  Jag funderade just idag på varför skärtorsdagen heter Gründonnerstag på tyska. Vårt skär kommer ju inte från färgen, men grün låter bara som färg i mina ögon. Karfreitag kan jag inte heller gissa mig till…trots att jag är rätt bra på tyska vet jag inte vad ”kar” är.

  Glad påskhelg kan jag väl säga fast det glada först händer på söndag?

  Gilla

  • Nja, sådär, fast det visste jag redan från början att jag skulle bli. Det mesta i Elle är jag nämligen lite för gammal för, och då förstod jag mig inte på modereportagen redan förut, men inredningsreportagen är för all del trevliga…

   ”Grün” hade jag inte en aning om att det hette på tyska. Och ”karar” har jag aldrig förstått mig på!

   Detsamma! (Man kan ju ursäkta sig med att för många börjar det ”glada” redan i kväll då de också kanske har nya glas att dricka ur.)

   Gilla

   • Redan på långfredagen får man ju inte ha glad påsk, men jag vill ju inte verka konservativ så jag säger Glad påsk redan på skärtorsdagen för att inte skilja mig från mängden.

    Jag läste hos en lärd man på facebook att det förmodligen hette God Friday, men blev ändrat i folkmun. En annan klok kommenterade att det kanske hette goog F för att det skulle komma något gott ur att Jesus dog på korset.

    Gilla

    • Ja, den senare hade ju rätt såtillvida att det kunde komma något gott ur att Jesus dog på korset. Egentligen så är det ju okej att önska glad påsk under hela helgen för vi vet ju faktiskt hur det gick enligt Bibeln, enligt kristen tro. Det handlar om petitesser men för mig är det helt gångbart att önska glad påsk under skärtorsdagen (då innefattas hela påskhelgen med dess bibliska skeenden) medan jag kan tycka att det är lite aningslöst att önska det på långfredagen: men igen, vi ska inte hymla egentligen och sörja Jesus död om vi också tror på uppståndelsen.

     Gilla

 2. Åh vackra finska glas.
  Nu har jag nog inga finska glas i min ägo. Men finska kaffemuggar har jag och mammas och pappas kaffekoppar från Arabia. Brukar köpa finskt glas då jag är över och hälsar på mina släktingar..de har bra andra sorteringar. En favoritbutik ligger i Imatra.
  Glad påsk Anna!

  Gilla

 3. Även om du inte förstår dig på ”karar” 😀 så betyder ordet ”kar” sorg. Grön och skär är samma lika (ny och fräsch, liksom!).

  Önskar dig en fin påsk!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s