13 thoughts on “Ni kanske vill se min påskbukett?

 1. Har man lyckts så bra med blommor,då är det tillrådligt att skaffa en fin finsk Aalto-vas för att ytterligare upphöja upplevelsen . apropå att gilla finsk design.

  Gilla

  • Du har helt rätt! Alvar Aalto-vasen (eller vaserna, för de finns ju i olika storlekar) är helt superb i när det gäller att få blombuketter, kanske allra mest tulpaner, att skapa en vacker form.

   Gilla

 2. Hade en liten strid med maken(men äktenskapet höll)om vilken vas tulpanerna skulle stå i. Han var helt emot den jag plockade fram. Men när skyddsförpackningen plockades av såg han ju hur fint det blev. Han fick tji.
  Jag har plockat bort allt påskpynt som barnbarnet ställt ut. Men jag får inte energi till att ta bort påskdukarna. Dessa mängder, alla sydda av svärmor. Hon var inte alla gånger så bra på att räkna rätt för korsstygnen. Därför är alla dukarna original och unika.

  Gilla

  • Fint att se att någon som var klantig på att sy omnämnas på detta vis- att de är ”original och unika”! Tänk om någon sagt detta om mina totalmisslyckanden i såväl trä- och metall slöjd och syslöjd under skoltiden!

   Gilla

 3. Mina syslöjdsalster blev väldigt bra, för min mamma stod inte ut med att jag skulle lämna in halvfärdiga grejer, utan sydde och stickade klart det som behövdes… Förvånar mig ännu, för hon var annars ärligheten själv.

  Tänk om mina syslöjdsfröknar hade fått uppleva min metamorfos när jag plötsligt kunde både sticka och sy väldigt bra.!

  Liked by 1 person

  • Min mamma stod inte ut under sin levnad med att jag påbörjade handarbeten och aldrig blev klar. Så hon stickade ärmar och broderade färdigt. Bortsett från jultomten i korsstygn som jag sydde när jag låg gipsad i nio veckor. Sen hon dog har jag inte vågat påbörja något.

   Gilla

   • Nä det skulle inte jag heller vågat… Men kan du inte brodera en altartavla eller ett bårtäcke eller något? Tänker på damen som målade om Jesusbilden i Spanien eller var det var.

    Gilla

  • Bloggblad: Alltså, lite detsamma gällde mig då min kompis mamma gjorde färdigt ett linne som skulle sys i slutet av nian, och jag fick godkänt… När det gäller ämnet teknik lyckades jag redan i början av terminen fördärva köket vi skulle bygga så att det bara var att slänga. Min tekniklärare bad dock inte att få se resultatet utan sa att jag nog hade samma teknikådra som min bror, och att jag nu kunde ”gå omkring och hjälpa de andra”. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s