Hur gör ni när ni köper vin?

Jag går in på Systembolaget, och så ser jag en flaska med en fin rosett på! Kostar 57 kronor. Den tar jag! Är säkert ett prima kvalitetsvin, annars hade det väl aldrig fått en rosett på flaskan? Men jag är smart också. Jag tänkte att det kommer en jul så småningom, och då passar den här rosetten perfekt på Kasper! (Den är lite för stor för Vera.)

Men han verkar inte tycka så själv… Och kanske slipper han när allt kommer omkring.

IMG_2713

IMG_2722

22 thoughts on “Hur gör ni när ni köper vin?

 1. Men någon rosett har jag ju inte fått förstås. Har ju ingen katt heller så. Och sköldpaddan, herregud, sköldpaddan hade passat bra i kravatt! Men han är död.

  Gilla

 2. Jag tror att Vera känner sig lite missgynnad. Det blir till att köpa en rosettflaska till. God Jul! Och kramar till er alla. Jag hoppas verkligen att du har tänkt på att även du behöver en rosett. Men det får väl bli en lite större flaska, så att rosetten passar på dig. För lite större än Kasper och Vera tänker jag mig att du är. Och glad och solig av allt det goda vinet! 🙂

  Liked by 1 person

 3. Vilken fin flaska med rosett …ibland köper jag vin för flaskans fina form inte för flaskans innehåll..
  Oftast blir det så då jag letar efter en bra bok på rean eller på bibblan att ”boken ” kommer till mig på något underligt vis..att titeln intresserar mig eller att boken har en fin färg eller vad det nu kan vara.
  Klart att Vera ska ha en rosett hon med..så du åker nog på att gå till systemet en gång till.
  Hoppas att vinet var gott..för alla viner är inte så goda som flaskan ser vacker ut…

  Liked by 1 person

  • Du beskriver formgivarens (min titel, vet ej exakt vilka som ska tituleras vad) viktiga uppgift: att en bok hittar sin läsare med hjälp av färg och och bild och typsnitt osv… Inte alltid man tänker på detta. Men det gäller ju allt vi konsumerar: förpackningen är viktig!

   Tack för tips att ta mig till Systemet en gång till och hitta en Vera-rosett!

   Liked by 1 person

 4. Jag köper aldrig vin, men hade jag gjort det skulle jag antagligen göra som du: gå in på Systemet. Eftersom jag inte vet något om vin hade det säkert också blivit flaskan med rosetten, om jag nu hade besökt Systemet. En perfekt present, har jag förstått. Särskilt till en kattägare, då slår man ju 2 flugor i en smäll.
  Din katt blev väldigt fin i rosetten.
  // Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s