Jag – en sexist

Hyresvärden har beställt ommålning av fönstrens och balkongernas lister utsidigt till alla  lägenheter och därför har det sprungit en massa okända män in och ut i min lägenhet de senaste dagarna. Men det beror alltså bara på målning, ni får inte tro något annat.

Men i dag kom en ensam ung kvinna och skulle göra slutjobbet. Jag blev lite häpen först och vet ni vad jag säger när jag ser henne luta sig ut genom fönstret för att komma åt? På engelska eftersom hon inte talade svenska:

– Be careful!

Hade jag sagt så om det var en man som målade? Kanske. Men jag tror inte det. Men hon var en späd liten spanjorska och som sagt kvinna – hon har nog inte förstått att det finns en risk att hon faller ut om hon inte är försiktig. Hon kanske faktiskt inte vet vad hon sysslar med alls? Och hade det inte varit extra hemskt om en sån liten söt tjej kom till skada?

Hon berättade när jag sedan bjöd henne på kaffe att min reaktion inte var ovanlig. En äldre dam hade dessutom velat binda fast henne med rep för att hon inte skulle ramla ut!

Nå, det är inte den värsta formen av sexism att önska att någon ska vara försiktig och hellre säga det en gång för mycket än för lite kanske, men lite sexism är det allt.

10 thoughts on “Jag – en sexist

 1. Jag vet inte vad jag ska säga – här blir jag utpekad som sexist medan det i själva verket är jag som är målaren. Inte lika ung och söt som den som du var rädd om, men ändå. Men, och här smyger faktiskt en besvikelse in: ingen bad mig vara försiktig när jag hängde ut genom fönstret på torpet för att måla kittet som jag hade kletat på tidigare. Jag prövade med att hänga i knävecken en stund för att framkalla en reaktion, men alla tycktes tycka att det var helt normalt, i alla fall för mig. Hmm.

  Gilla

 2. Anna, du har fått en ovanlig hederstecken i form av hot om juridiska följder av en av dom framstående kyrkliga debattörer.Ingenting kan var säkrare tecken att dina ord hittar rätt och biter när det behövs.
  Men kanske vederbörande gjorde sig också skyldig till sexism eftersom hon tyckte att du balanserar på randen av avgrund och att du kan inte ta hand om dig själv utan behöver en varning.
  För övrigt verkar det som så att du behandlas numera med respekt det mesta. Det finns ett par kroniska missnöjes personen ,inget att bryr sig om.

  Liked by 1 person

 3. Jo, nog sitter värderingar bra mycket hårdare än sugproppar. Inhamrade med tolvtumsspikar allraminst även om man vet bättre. Hjärntvätt är effektivt. Fast, när det handlar om omtanke som här är det rätt alla dar i veckan ändå. Tror nog att du hade oroat dig för karlarnas skull också. Fast… anledningen till deras spring hittar du nog bara på! 😉 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s