Så fixar du våren

Som alla vet kommer våren fortare om man tar på sig kalla kläder – som till exempel en tunn vårkappa i valfri färg som man kan frysa i till exempel när man väntar på bussen. Men man kan också få den att komma fortare inomhus. Jag själv blev inspirerad när några solstrålar tittade in i mitt annars mörka nordöstliga kök och tänkte: Nu byter jag ut vinterfärgerna och lägger på en grön löpare i stället för den guldgrå, flyttar om tavlorna och sätter en gul ros på bordet. Då blev det jättevårligt.

img_3713

img_3709

 

img_3660

Man kan också ha en ljuslykta på soffbordet som solen kan reflekteras i.

Sist men inte minst är det viktigt att ha en katt som njuter av solen som kommer tillbaka, och letar upp alla soliga platser i hemmet. om man vill ha vår på riktigt.

img_3723

img_3728

img_3731

Så nu vet ni hur man gör.

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

15 reaktioner till “Så fixar du våren

 1. Jag håller med, solkatter gör mycket vår, men om man inte har någon då? Jag kör med tulpaner i stället för rosor, men att byta dukar är ett bra tips och kanske att ta ut tallriset, vilket jag lyckades med i går och likaså julstjärnorna (hmm). Mysiga kattbilder och fint vårligt hemmahosreportage.

  Gilla

  1. Du har ju en spindel i badrummet, kanske den kan hjälpa dig? Jag vill också gärna ha tulpaner, men jag vet att under natten kommer Vera att sätta sig på köksbordet och plocka upp en efter en och lägga på bordet bredvid så att de är vissna till morgonen.
   Tack för sista meningen, gillade den!

   Gilla

   1. Spindeln! Men jag tycker inte riktigt att den hör i hop med våren. Jag får tänka ut något. Jag glömde att dina katter ger sig på blommor, men du har ju en listig vas med lock.

    Gilla

 2. Så fint och vårligt du har det! Jag blev glad och vårlätt till sinnes av att titta på dina bilder och läsa vad du skriver. Men det går bra med hund, en eller två eller tre, i solen också. En annan sorts vårkänsla måhända, men dock! Ha det bra! Kram 🙂

  Gillad av 1 person

   1. Tre hundar i huset. En lagotto, en förvuxen, jättevacke och genomklok långhårig dvärgtax och en blandning av pomeranian och chihuahua. Roxie, Vilda och Luma. David, Lena och Edita heter ägarna – en son, en dotter och en svärdotter. De är en hel del hos oss. Mest för att vi bor i samma hus – en tvåfamiljsvilla – och jag inte står ut med stängda dörrar. Dina katter är verkligen mycket vackra! Kram igen ❤

    Gillad av 1 person

 3. Haha! Jag gillade det där sista tipset om att ha en katt! Eller två kanske!
  De är ju för söta och goa dina katter, och vackra förstås! ❤
  Kan tilläggas att så där fint har inte jag det just nu! 😉

  Gillad av 1 person

 4. Det ser verkligen vårfint ut hos dig! När jag stödade bort julen för 8 veckor sen, då blev det ganska vårfint här, men nu … måste nog ta tag i min husmoderliga sida. När maken gick i pension och jag efter 40 års tjat om hans slarv, visade pedantiska sidor och blev värsta diskbänksfascisten, kopplade jag av totalt. Men dukar, gardiner och krukväxter ser han inte alls. Och inte heller alla mina böcker och noter som jag sprider, så lite finns det kvar till mig. Lätt att skjuta upp de detaljerna till morgondagen.
  Fint med katterna i sol!

  Gilla

  1. Tack! Ja, det är roligt att ändra lite. An det andra så tänker jag att jag klarar nog inte att vara gift, för i alla förhållanden verkar det alltid vara olika saker man stör sig på. Jag själv kan också glömma diskbänken ibland, för den är så lätt att åtgärda men klarar inte av rörigt och ostädat någon annanstans..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: