Filmis

När jag gick i lågstadiet bytte man ”filmisar”. Dvs små kort på bilder med olika filmstjärnor. Hur många av er kommer ihåg dem?

Jag tycker att vår världens snällaste och gulligaste schäfer, salig Onja, som kom till vår familj när jag var 15, skulle gjort sig bra som sådan, tillsammans med bilder av ”Lassie”, på denna redigerade ”filmis”-bild:

CRW_0374_011_ed

 

 

Publicerad av Anna

Sfi-lärare bosatt i Bromma, Stockholm.

8 reaktioner till “Filmis

  1. Jag samlade på Filmkort..minns att jag hade ett kort med Zetterlunden..Monica Z..jag kallade henne så 🙂
    Jag kunde rabbla alla namnen som ett rinnande vatten har jag hört berättas av mina föräldrar ..jag kunde ju inte läsa då. Jag minns att jag hade Elvis, John Wayne..Monika och Clintan bla. Synd att man inte har dem kvar..gillade kortet med Zetterlunden bäst 🙂 roliga minnen att bära med sig även om man inte minns alla man hade på korten.
    Onja hade platsat ypperligt bra som filmis på ett kort.
    Ha en skön söndag

    Gillad av 1 person

    1. Detsamma, men söndagen är slut nu. Men måndagen är ännu skönare, i alla fall soligare och varmare! Jag själv hade bara dessa kort ett väldigt kort tag, tror jag. Kanske mest för att jag inte hade några idoler, som du med Zetterlunden. Jag förstod inte riktigt meningen med att ha ett kort på Clint Eastwood…

      Gillad av 1 person

      1. Inte jag heller..det var en massa kort med människor på bara..Men Zetterlunden var min favorit..
        Tror att det var själva korten som var roliga att samla på. Jag kan inte ha varit särskilt gammal då jag hade korten..vet att jag inte hade börjat skolan ens.
        Nuförtiden hade det varit roligt om man hade sparat dem..

        Gilla

  2. Verkligen en filmisbild! En klar stjärna. Klart man samlade: Doris Day, Rock Hudson, Elvis. Jag har nog sällan blivit så arg som när min kusin hade snott mina filmisar.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.