Ska du bli präst, pojk?

Jag tycker historien om pojken som kom hem med underkänt i alla ämnen utom kristendomskunskap och då fick frågan av sin far: ”Ska du bli präst, pojk?” är lite rolig.

I alla fall ställde jag samma fråga till Kasper som la sig och poserade vid Bibeln som jag lite snitsigt så där hade uppslagen, söndag som det är i dag och allt.

20180805_133526

20180805_133451

Han är ju man, så kvinnoprästmotståndarna kan vara lugna (Vera har inga tankar på prästyrket) , även om han är kastrerad man. Men det borde väl i snarast vara en fördel, speciellt om han blir kattolsk präst?

2 thoughts on “Ska du bli präst, pojk?

  1. Fint att du stödjer Kasper i hans intressen.
    Min stora katt (4 år) är mest intresserad av att äta och att ligga och se maffig ut. Han är långhårig och har en ”plymsvans”, därav det maffiga. Den lilla (snart 5 månader) är mest intresserad av snabba rusningar och annat bus. Ibland har jag lite svårt att uttrycka mitt stora stöd för den typen av aktiviteter.

    Gilla

    • Jag förstår hur du resonerar kring din lilla. Vera är visserligen en vuxen och lugnare dam nu men är fortfarande intresserad av att rusa omkring och välta saker ibland. ”Man blir alldeles snurrig huvet när du rusar omkring sådär” brukar jag säga på småländska, tror jag alluderar på pappan si ”Sånger från andra våningen” som sa som om sin son som skrev dikter, att man ”blir alldeles snurrig i i huvet”.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.