Sd-emokratiproblem

Mera om SD som gör mig i behov av att ta något lugnande. Jag, eller även jag, har nu blivit alltmer varse att SD vinner sina röster genom att deras olika kanaler sprider ”fake news” inte minst på Facebook. Senast är det en horribel artikel från ”Fria tider” som skrevs 2012 (!) men som cirkulerar nu och var lögn redan då om hur mycket bidrag en invandrad arbetslös mamma får. Horribla summor men totalt felaktiga vilket har bevisats.

Ca 250 kommentatorer ”kräks” sedan, dvs använder ”kräks-smileyen” under artikeln  eller visar sin avsky på annat sätt (och 400 delar) och uppmaningarna att rösta på SD för att bli kvitt denna ”orättvisa”, med tanke på ”hur litet pengar de själva får” står som spön i kommentarsfältet. En ”orättvisa” som alltså var en lögn redan från början. Bevisen för att det är just så vill de inte ta till sig.

På allvar – detta är ett demokratiproblem. Varför tillåts fake news-artiklar att spridas på detta sätt? Varför blir inte de ansvariga stämda och straffade? När nu en del människor är så dumma och går på allt de läser så kommer alltså SD att nå framgångar i valet genom att tuta i folk uppgifter som skulle gjort vem som helst upprörd – om de varit sanna. Ska det få gå till så?

”Pungt slut” (som en av kommentarerna under Fb-inlägget ifråga avslutade med!)

15 thoughts on “Sd-emokratiproblem

 1. Bra att du skriver om detta! Jag gissar att SD inte skriver något om de fall där invandrare ”räddat” verksamheter under sommaren genom att jobba när ”svenskar” inte orkat eller velat. Tror det var i Robertsfors, men mitt minne är inte så bra.

  Gilla

  • Lustigt att du skriver det för under en helt annan diskussion, där en utvandrad svensk talade om hur stolt han var över att inte ha betalat skatt i Sverige på många år, så berättade jag om den fina vård som både min mamma och svägerska fick innan de dog i cancer. I min mammas fall utgjordes de duktiga hemsjukvårdarna enbart av invandrare…

   Gilla

 2. Jag är totalt missnöjd med våra proffspolitiker och hoppas att SD kan röra om i grytan rejält i detta val, tror inte att de får en chans att genomdriva massutvisningar.
  Tills nästa val tror jag på Medborgerlig samling, ett liberalkonservativt parti.

  Gilla

  • SD har väl redan rört om i grytan med tanke på att invandringen minskat drastiskt och div regler skärpts. På vilket sätt ska de röra om mer? Och har inte du en thailänsk fästmö – vad tycker du om hur detta partis anhängare talar om henne? Trevligt?

   Gilla

   • Hoppades att du skulle ta den vägen. 😉
    Jag är inte rasist…
    Jag räknas nog som andra generationens invandrare,då min mamma är från Finland(jag vet det räknas nog inte)
    Däremot så har jag vissa problem med hur man hanterat(eller snarare inte hanterat) den stora tillströmningen till Sverige.
    Jag ser gärna arbetskraftsinvandring, behövande riktiga flyktingar däremot får nog ekonomiska flyktingar ställa sig sist i kön, efter de svenskar som inte får den hjälp de behöver.
    Jag stödjer aktivt organisationen ”Vid din sida” (kan vara bra att kolla upp om du inte vet vad det är)
    Nu är jag ju inte en övertygad SD anhängare, utan snarare en missnöjd medborgare, som så många andra.
    Jag vet att drygt 90% av invandringen från Thailand är damer, men har du koll på brottsstatistiken från Thailand?

    Till slut vill jag avsluta med att önska dig en trevlig kväll.

    Gilla

    • Jo jag förstår att du är missnöjd med detta, men SD är inte lösningen. SD står för något betydligt mer än att reda upp missförhållanden i invandringspolitiken och detta syns i kommentarsfälten, som jag skrev om i förra inlägget. En störtflog av våldsamt rasistiska kommentarer och ingen SD:are tar avstånd. Detta är vad som döljer sig under en annars numera välpolerad yta.

     Eh, Vid din sida hjälper hemlösa och inte invandrare, ser jag när jag googlar?

     Ja, just det ja. 90 procent är damer. Jag lovar dig att om 90 procent av invandrarna från Mellan-östern varit damer så hade vi inte heller sett några överfallsvåldtäkter eller gängkriminalitet bland dessa invandrare heller!

     Tack detsamma!

     Gilla

     • Point taken(om 9o%)

      Jag tar våldsamt avstånd från all typ av rasism.

      Ja de fokuserar på de äldre drogfria Svenskar som hamnar mellan stolarna för att Sverige inte har råd.

      Gilla

     • Jo en sak till. Du skrev att ”ekonomiska migranter” ska ställa sig sist i kön – men ekonomiska migranter ges överhuvudtaget inte uppehållstillstånd! Det är sådan lögnaktig propaganda som SD sprider. (Sedan att en del inte är ärliga stämmer säkert men det är en annan fråga.) Undantaget kan iofs sägas gälla de unga afghanerna men där är problemet att de som kommer från Iran inte kan utvisas tillbaka dit – dock är jag helt emot gymnasielagen.

      Gilla

      • Det var främst dem jag tänkte på.

       Jag förstår önskan om ett bättre liv, men det innebär också att man bidraga inom gruppen.

       Förlåt om jag låter som en gammal sosse. 😉

       Gilla

      • En sista slutkläm: Ja, jag förstår mycket väl att folk är missnöjda med mycket i invandringspolitiken. Men alla deras ”proteströster” kan faktiskt ge SD makten och då tror jag att de kommer att vakna upp till att de röstat fram rasistdårar till makten.

       Gilla

       • Har jag överlevt de senaste 4 åren, så klarar jag 4 till.
        Är övertygad om att det mesta som finns i media är extremt överdrivet, om jag har fel så åker jag till mitt andra hemland. 😉

        Gilla

 3. Vad är ”extremt överdrivet”? Och varför är du ”övertygad om det”? Men obs att jag inte baserar min uppfattning på vad jag läst i media utan på vad jag själv ser att SD-anhängare uttrycker på deras olika forum.

  Gilla

  • Jag menar att över 50% av media inlägg handlar om att SD är nazistiska, vilket är helt fel.
   Sedan står jag inte heller för vad svansen skriver.
   Vet inte om du fortfarande utbildar nysvenskar, då kan jag förstå att du har den synvinkeln.

   Gilla

   • Nej partiprogrammet är inte nazistiskt. Många medlemmar uttrycker dock saker som ligger VÄLDIGT när nazismen. Varför spelar mitt yrke som sfi-lärare in här, mer än att jag inte vill se att mina elever råkar illa ut?

    Gilla

    • Bra att vi är överens om partiprogrammet.
     Jag tar avstånd från all rasism och inser att många anhängare skriver dumheter speciellt på fredag och lördagar, vilket inte är unikt för SD.

     Det spelar tyvärr in på det sättet att en del av din inkomst genereras av systemet.
     dessutom tror jag att du står över sådan nepotism.
     Sedan förstår jag att empati för de personer man känner också spelar en roll, vilket bara är mänskligt.

     Inbillar mig att vi skulle förstå varandra mycket bättre face to face.

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.