Jag tyckte ljuset var fint!

Jag besökte mammas grav förra helgen. Jag går inte alls dit lika ofta som jag tänkt från början. Men jag upplever henne inte alls som mer närvarande där än hon är annars. För närvarande är hon, men inuti mig och när jag gör något som jag vet att hon tyckte om eller när jag besöker barndomsvillan. Inte nödvändigtvis på kyrkogården. (Sedan har jag också en tro och tror därmed att hon existerar mina tankar förutan.)

Oavsett så är det fint att besöka graven i bland. Förra söndagen sken solen för första gången på flera veckor och  det var rimfrost i gräset och extra fint ljus, tyckte jag.

Vi har två lyktor för närvarande, av någon anledning, men det är inte helt fel det heller.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20181125_135956.jpg

Mamma är begravd på Sandsborgs kyrkogård. som ligger granne med Skogskyrkogården. Bilden visar muren vid Skogskyrkogården.

6 thoughts on “Jag tyckte ljuset var fint!

 1. Sol och frost, som gjort för ett besök på kyrkogården. Du har rätt, det var ett vackert ljus. Särskilt sista bilden gillar jag mycket. Måste snart besöka svärfars grav på Skogskyrkogården.

  Gillad av 1 person

  • Nedstoppad är bättre än uppstoppad. För övrigt kämpar jag fortfarande med min skärm. Du berömde bilderna på bron sist. men var de inte en aning mörka? Min glansiga skärm gör att bilderna ser ljusare ut för mig… Nu har jag ljusat upp bilderna något.

   Gilla

 2. För min del tror jag att gravplatser är mer för oss som är kvar för att se att det finns fysiskt minne av de som gått före. Att de bara skall finnas vid graven när vi hälsar på tror jag inte på. Möjligtvis att vi riktar mer tankar mot dem när vi står vid graven men för min del känner jag av mina nära och kära i vardagen. Intensiva tankar, dofter och så ser jag mycket i ögonvrån. Morfar och pappa är de som är mest aktiva och jag tycker att det känns så tryggt och varmt. I början var man ju lite smått desperat av att känna om de fanns kvar men numera är det lite mer avslappnat. Det var morfar som fick in mig på detta och det var lite för övertygande för att jag skulle tro att jag blivit helt knäpp och landade i att kontakten fanns kvar. Det är jättefint gjort vid graven, här hemma har vi små minnesplatser och kort istället för grav och de ligger spridda i minneslund.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.