Han överlistar allt

Katter ska enligt fackkunskapen utfodras oftare än hundar, men i mindre portioner. En del kattägare låter därför mat ständigt stå framme – men de som har katter som Kasper kan inte det, eftersom han snabbt då skulle anta utseendet av en badboll.

Jag införskaffade därför tidsinställbara foderautomater till både Vera och Kasper så att de kan få mat mitt på dagen när jag jobbar och jag slipper känna stress över att skynda hem till katterna för att ge dem mat efter jobbet om jag skulle ha andra planer. (Veras automat står ovanpå kylskåpet dit Kasper inte når, annars hade han tagit över Veras mat också innan hon hunnit äta själv.)

Jag var mycket nöjd med min anordning. Ända tills nu. För nu har Kasper till slut kommit på hur han ska få upp automaten!  Han har gjort ihärdiga försök genom åren, och saboterat fyra-fem stycken, men inte lyckats få upp den. Det gör han nu. Tji fick jag. Nu ser han till att få sin lunch en kvart efter frukost. Klicka på länken så ser ni hur han bär sig åt.

https://www.youtube.com/watch?v=K9KRFJZjd_M

(Hanteln i videon ligger i den ena skålen för att Kasper inte ska kunna putta omkring automaten och förstöra den ännu snabbare.)

14 thoughts on “Han överlistar allt

  1. Ja dumma är de då rakt inte. Syrrans ena katt är värre än värst kan jag säga. Han har hittat på mycket genom åren. Jägare av rang och har han gett sig den på att ta sig in, eller ut, så löser han det. Senaste tilltaget är nätet jag satte upp vid vår stentrapp på södersidan där jag har fågelmatstationen. Katterna vill gärna ligga där då det är öppet och för det mesta torrt. Han tar dock lite för många fåglar för att det skall kännas bra. Tätade runt nätet och såg till att det satt ordentligt. Dagen efter såg jag genom fönstret att han bestämt jobbade för att få loss det och jodå, det släppte och han bänade upp det så att det blev fri passage. Vi kämpade mot varandra några gånger veckan som följde innan jag gav upp 🙂 Men nu får det vara som ett tak där de går in så att han inte kan göra utfall (han hoppar oftast rakt upp och tar dem). Hoppas att du hittar någon annan smart variant på foderautomat – men jag har en känsla av att han knäcker även den nöten 🙂 Ha en fin helg!

    Gillad av 1 person

  2. Jag har samma problem med min ”badboll” Vilde. Han stjäl sin systers mat så fort han kan.
    Har lönlöst provat allt möjligt. Jag måste helt enkelt kolla honom när de får mat. Det är det enda som fungerar. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.