Turist i min egen stad – Stockholm by regn

I dag tog jag med min sfi-grupp, de som går sommarkursen, till Nationalmuseum som ligger på Strömkajen i centrala Stockholm.

När vi åkte dit var det fint men rätt onödigt kallt för att vara sommar. När vi skulle åka hem var det lite varmare men blev snart onödigt blött. Men Nationalmuseum är ett fint museum, extra fint nu efter återinvigningen med härliga starka färger som bakgrund mot de många vackra målningarna!

Jag beslutade mig för att ta med den nya kameran och se min stad med turistens ögon. (De sista tre bilderna tog jag dock med mobilen.)

Många fina målningar fanns det, men kanske var den här den allra finaste? Jag ville visa bilden av min ”idealman” som har hjälm på huvudet, hipsterskägg, något konstigt i handen samt är naken med något ännu mera konstigt på snoppen. Skämt åsido så handlade muséets eget studiematerial om hur skönhetsideal och klädkoder skiftat genom historien, och jag hakade på detta när jag förberedde gruppen inför besöket.
”Den här bild är så jätte-Sverige!” utbrast en thailändsk elev träffsäkert, då hon kände igen både tussilagon, dvs vår eufori inför de första vårblommorna som vårtecken, och vår kärlek till djur.
Sedan gick vi ut från muséet och blev hotade av regnmoln.
Som sedan slutade att hota och gick till handling. Kungsträdgårdens träd skyddade dock ganska bra.
Jakobs kyrka lyser röd i regnigt Kungsträdgården.
Det såg trevligt ut utanför en restaurang i Kungsan.
För övrigt visade jag våra elever budget-alternativet till solsemester utomlands – en solstol på Sergels torg i Stockholm, gratis!

2 tankar på “Turist i min egen stad – Stockholm by regn

 1. Jag

  De måtte ha roligt i ditt sällskap när du guidar till bilder med konstiga snoppbeklädnader. Jag gillar trollsländan på hans bak, den ansluter till mitt senaste inlägg. Sen tror jag att det var du som hittade kattbilden, av någon underlig anledning. Första bilden på museitaket och spännande skuggor på väggen får mig att önska att jag genast vore där med kameran, spännande bild. Moln som hotar ger dramatik åt vykortsvackra bilder, så ni hade tur. Bilden av de turkosa solstolarna och turkosa vimplar är läcker, men nog hade jag trott att ni skulle ha provat dem. Menar du att du får betalt för att vandra genom Stockholm och roa dig med att fota?

  Gilla

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Det var en inspirerande miljö! Men nej, det var inte jag som hittade katten utan eleven som drog dit mig för att visa. Däremot var det jag som hittade snoppbilden…
   Jag fick betalt inne på muséet. Men sen fotade jag utanför arbetstid faktiskt!

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.